Snusprisen til Raumnes-journalist

BESTE JOURNALISTISKE ARBEID: Raumnes-journalist Thomas Frigård får overrakt årets Snus-pris av jurymedlem Siri Baastad fra NHO på Holmen fjordhotell i Asker fredag. Foto: Knut Bjerke, Akershus Journalistlag

BESTE JOURNALISTISKE ARBEID: Raumnes-journalist Thomas Frigård får overrakt årets Snus-pris av jurymedlem Siri Baastad fra NHO på Holmen fjordhotell i Asker fredag. Foto: Knut Bjerke, Akershus Journalistlag

Artikkelen er over 2 år gammel

Thomas Frigård i Raumnes fikk årets Snus-pris for artikkelserien «Min fetters selvmord».

DEL

Akershus Journalistlag delte fredag ut Snuspriser for beste journalistikk publisert i lokale medier i 2017 under en konferanse på Holmen fjordhotell i Asker.

Lokaljournalistikk på sitt ypperste

Snus-prisen på 10.000 kroner for beste journalistiske arbeid gikk til Thomas Frigård i Raumnes for artikkelserien «Min fetters selvmord», skriver journalistlaget i en pressemelding.

Frigård bestemte seg for å skrive sin fetter Tronds historie, for å belyse problematikken rundt personer med nakkeskader og selvmord. Det førte til en rekke oppfølgingsartikler, som har fått lokalsamfunnet til å handle.

Det var klar enighet i juryen om hvem som skulle vinne. Juryen mener dette arbeidet er helt i særklasse, og at dette er lokaljournalistikk på sitt ypperste. 

Artikkelserien ble valgt ut blant til sammen 21 bidrag fra 18 journalister.

Prisen i åpen klasse 2017 på 5.000 kroner gikk til Mette Sjølie og Jørgen Dahl Kristensen i Budstikka for deres postnummer-avis. De ønsket å lage en annerledes utgave av avisa, der de ville vise frem alle lokalsamfunnene, og bredden av aktivitet som finnes i Asker og Bærum.

Hederlig omtale til RB

Hederlig omtale, tekst:
Elisabeth Lunder i RB for artikkelserien om Barnemorderskene. Juryen uttaler: her er det gjort utrolig grundig research, og fortellerteknikken er også svært god.

Lunder graver godt og grundig i arkivene for å finne frem til og dokumentere historiene. Hun har også funnet frem til relevante bilder. Hun tar leserne med inn i et ukjent rom, og gir dem tilgang til autentisk dokumentasjon om rystende, men sanne, historier fra lesernes lokalsamfunn.
Historiene er sterke nok i seg selv, men Lunder tar dem et steg videre - og viser hvordan hun behersker lokalhistorisk journalistikk til det fulle: Hun setter de lokale fortellingene inn i et relevant nasjonal-historisk perspektiv, noe som gir fortellingen en ekstra dybde.

Igjen har Lunder gravd i egen familiehistorie. Igjen er hun åpen om sitt - oppe i det hele - private engasjement. Åpenheten styrker troverdigheten. Hun drar også paralleller til samfunnet i dag, og reportasjeserien blir dermed til noe mer.

FOTO:
Hederlig omtale får Lisbeth Andresen i RB for to av sine bilder. Om bildet "Cupgleden" sier juryen: Noen fotografer har en utrolig evne til å være på rett sted til rett tid. Dette bildet er et godt eksempel på betydningen av at fotografen greier å forutse hvor gode bilder kan komme, og plassere seg etter det. Hun fanger opp både gleden og det unike møtet mellom fotballspilleren og den oppglødde gutten som får holde pokalen. Både eksponering og utsnitt er meget bra.
"Jeg er den samme, bare uten bein": Bildet er knallsterkt. Det er godt komponert og godt teknisk utført. Dette understreker fotografens allsidighet.

Artikkeltags