Norske jordbær rett rundt hjørnet

ETTERLENGTET: Butikksjef Sylwia Gorke i Extra Stryn fikk de første leveransene av norske jordbær lørdag. Foto: Coop

ETTERLENGTET: Butikksjef Sylwia Gorke i Extra Stryn fikk de første leveransene av norske jordbær lørdag. Foto: Coop

Artikkelen er over 2 år gammel

Coop har fått inn de første kurvene med norske jordbær – men romerikingene må fortsatt vente noen dager på de ettertraktede godsakene.

DEL

– De første butikkene har fått inn norske jordbær, og fra neste uke forventer vi stort volum og mye jordbær over store deler av landet, sier Atle Olsen, kategorisjef for frukt og grønt i Coop, i en pressemelding. 

For mange nordmenn blir det ikke ordentlig sommer før de norske jordbærene er i butikk, og Coop forventer å selge 1.400 tonn med jordbær i løpet av sommeren.

– Det har vært varmt vær lenge nå, og dette fører til at jordbærsesongen blir mer intensiv med rask modning av jordbærene. Hovedjordbærsortene Coop har i butikkene tåler heldigvis varmen bra, og det er smakfulle jordbær som nå rulles ut i butikk, sier Olsen.

Butikksjef Sylwia Gorke i Extra Stryn fikk i dag de første leveransene av norske jordbær.

– Dette har vi gledet oss til. Vi vet at kundene våre, som er de som eier Coop, elsker norske jordbær. Du finner ikke bedre smak enn hos de norske bærene, sier Gorke.

Kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop kunne lørdag ikke svare Romerikes Blad på når de norske jordbæra er å få tak i på Romerike.

En telefon til Coop Prix Lillestrøm Torv og Coop Mega Hagan tyder imidlertid på at kjedens kunder her i området må smøre seg med tålmodighet til over helga: Lørdag hadde ingen av disse to butikkene fått inn norske jordbær.

Artikkeltags