Ung gutt sparket og slått utenfor kjøpesenter – 10 personer løp fra stedet

SØKER: Politiet rykket ut til området utenfor Jessheim storsenter etter voldsepisoden. Så langt har de ikke funnet noen i ungdomsgjengen som ble observert. FOTO: TOM GUSTAVSEN

SØKER: Politiet rykket ut til området utenfor Jessheim storsenter etter voldsepisoden. Så langt har de ikke funnet noen i ungdomsgjengen som ble observert. FOTO: TOM GUSTAVSEN

Artikkelen er over 1 år gammel

Nok en voldsepisode på Jessheim.

DEL

Ved 16.20-tida onsdag ble politiet på Romerike kontaktet av vitner utenfor Jessheim storsenter. Der lå en 16 år gammel gutt skadet.

– Det er en person som skal ha blitt angrepet av en større ungdomsgjeng. Det blir anslått om lag 10 personer. Disse løp fra stedet før politiet kom fram, sier operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt til rb.no.

16-åringen skal både ha blitt slått og sparket. Noe som førte til at han ifølge politiet besvimte Ifølge vitner ble det ifølge politiet også vist fram en kniv.

– Vi har tatt hånd om den fornærmede gutten. Han er ikke alvorlig skadet og vi søker nå etter gjerningspersonene, sier operasjonslederen.

Ved 18-tida var disse fortsatt ikke sporet opp av politiet.

Andre dag på rad

Tirsdag kveld ble en annen mindreårig gutt funnet forslått og med brukket nese ved Jessheim stasjon av politiet. Også da var en større ungdomsgjeng observert i forkant - to av dem ble siktet for å stå bak volden etter funn av blod på klær.

– Har disse to voldsepisodene noen sammenheng?

– Det er det for tidlig å si noe om. Vi jobber nå med å finne ut hvem som står bak hendelsen på kjøpesenteret, svarer Knudsen.

RB var tidligere onsdag i kontakt med sekssjonssjef for straffesaker, Øyvind Kværner, i Ullensaker lensmannsdistrikt i forbindelse med tirsdagens voldshendelse. Han forteller at de mistenker at slåsskampen var planlagt:

– Det er noe uklart hva som var bakgrunnen for hendelsen, men en av teoriene er at det er en avtalt slåsskamp, såkalt beefing, sier Kværner.

Etterforsker videre

Han forteller at flere av de involverte tirsdag kveld er godt kjent av politiet fra tidligere:

– Enkelte har også fra tidligere vært under oppfølging av forebyggende avsnitt. Det samarbeides således internt i distriktet omkring disse personene, sier han.

Ungdomsgjengen som ble kontrollert tirsdag kveld hadde kommet fra Nedre Romerike. Om dette også gjelder onsdag kveld vites foreløpig ikke.

Artikkeltags