Vil ha hele familien med på matta

YOGA FOR ALLE: Yogalærer Hege Tørtberg (49) fra Dal starter nå sitt eget yogastudio på Jessheim. Med seg på laget har hun nyoppstartede Ungyoga, som tilbyr yoga til barn og unge. Her med instruktør Kirsti Gjøen Sund. Foto: Britt Hoffshagen

YOGA FOR ALLE: Yogalærer Hege Tørtberg (49) fra Dal starter nå sitt eget yogastudio på Jessheim. Med seg på laget har hun nyoppstartede Ungyoga, som tilbyr yoga til barn og unge. Her med instruktør Kirsti Gjøen Sund. Foto: Britt Hoffshagen

Artikkelen er over 1 år gammel

Det nyåpnede Yogaflyt på Jessheim har et mål: Å lære både barn og voksne å stresse ned.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

– Alt skal gå så fort. Og stresset starter allerede i barnehagen. Noen barn klarer ikke lenger å kjenne pusten i magen. Det er ille, sier yogainstruktør Kirsti Gjøen Sund (41) fra Jessheim.

Hun er til daglig styrer i Hoppenspretthallen barnehage i Jessheim sentrum og gründer av Ungyoga.

– Vi har hatt mye yoga i barnehagen, og har sett hvor stor effekt det har. I mai startet jeg derfor opp Ungyoga sammen med Therese Peeters, forteller Kirsti.

Åpner sitt eget sted

De skal tilby yoga for barn hver onsdag på det nyåpnede yogastudioet Yogaflyt på Jessheim, som drives av yogalærer Hege Tørtberg (49) fra Dal. Hun har undervist yoga siden 2001, og har blant annet vært yogalærer på Puls Letohallen, Trento/Elixia Jessheim og Villa Hjertego.

– Siden januar 2014 har jeg drevet for meg selv på Olaløkka grendehus på Jessheim. Men nå har jeg opparbeidet meg en fast gjeng på nesten 50 yogalever fra hele Romerike, og derfor hopper jeg i det og åpner mitt eget sted, forteller hun.

Også terapeutisk yoga

Hege praktiserer Ashtanga yoga, som er en fysisk og dynamisk yogaform.

– Du bygger en sterk og smidig kropp med denne type yoga, som opprinnelig var kun for menn. Fordi Ashtanga kan oppleves for krevende, tilbyr jeg også Terapeutisk yoga og Gongbad. Dette er en mildere form som passer alle, også for de med fysiske utfordringer som for eksempel fibromyalgi og andre «vonter», sier hun.

Hun har stor tro på yoga.

–Det påvirker og forbedrer balansen, immunforsvaret, psyken, hormonsystemet og ikke minst – yoga åpner opp for gleden. Når vi er veldig anspente, blokkerer vi energien i kroppen. Og blokkeringer kan gjøre oss syke. Yoga derimot får i gang energiflyten. Jeg er egentlig både atopiker og astmatiker, men holder dette i sjakk med yoga, sier Hege, som også er massasjeterapeut, Gongterapeut, akupressør og coach.

Tibetansk healing

I det nyoppussede lokalet står også Heges symfoniske Gong og tibetanske lydboller.

– Gongbad er lydhealing som vibrerer på cellenivå. Det høres alternativt ut, men det er en fantastisk opplevelse, sier hun.

Yogaflyt tilbyr timer nå ni timer i uka, og skal også ha workshops i helgene. Åpningsdagen er mandag 22. august.

Instruktører: Daniella Brosche og Rebekah Ravonsheed. Foto: Dare yoga

Instruktører: Daniella Brosche og Rebekah Ravonsheed. Foto: Dare yoga

Også yoga i Lillestrøm

Denne uka åpnet Dare Yoga i sentrum av Lillestrøm.

– Vi vil skape et eget yogamiljø her i Lillestrøm. Det er mange yogiser i Lillestrøm, og det er langt å pendle til Oslo, sier yogainstruktør Rebekah Ravonsheed (27) fra Skjetten.

Mandag denne uka åpnet hun Dare Yoga i 2. etasje på Dovrebygget i Lillestrøm sentrum sammen med svenske Daniella Brosche (27) fra Kløfta.

– Vi er et vinyasasenter. Vinyasa er en veldig dynamisk stilart innen yoga med fin flow. Vi tilbyr også Yin yoga og Rocket yoga. Vi har timer for alle, det er bare å titte innom oss, sier Rebekah Ravonsheed.

Artikkeltags