Gå til sidens hovedinnhold

Krever over 400 millioner av Økokrim

Artikkelen er over 2 år gammel

Den tidligere sjefen i Vimpelcom, Jo Lunder fra Ullensaker, krever over 400 millioner kroner i erstatning etter at Økokrim henla korrupsjonssaken mot ham.

Jo Lunder krever dermed mye mer enn man noen gang tidligere har utbetalt i erstatning for uberettiget straffeforfølgelse.

Beløpet er sammensatt av Lunders økonomiske tap mens han var siktet og under etterforskning for grov korrupsjon i 2016 og 2017, samt en sakkyndig beregning av framtidige tap som følge av den skade etterforskningen har påført ham, opplyser advokat Cato Schiøtz.

Det beløpet som nå holder rekorden for å være det største erstatningsbeløpet er 29 millioner kroner.

Godkjente transaksjon

Les også

Lene (38) var klinisk død: – Jeg skjønte at noe ikke var som det skulle. En dag falt jeg om

Lunder ble pågrepet og siktet av Økokrim i november 2015. Bakgrunnen var en betaling på 30 millioner dollar fra Vimpelcom til Takilant i Usbekistan høsten 2011, like etter at Lunder hadde tiltrådt som konsernsjef.

Økokrim har etterforsket hvilken kunnskap den tidligere Vimpelcom-sjefen hadde da han godkjente en transaksjonen hvor 30 millioner dollar ble overført til et selskap kontrollert av datteren til den tidligere presidenten i Usbekistan.

Jo Lunder var konsernsjef i Fredriksen-gruppen da han ble pågrepet og siktet av Økokrim. Han ble kort tid etter siktelsen permittert fra jobben.

– Vi er i samråd med Jo Lunder blitt enige om at han permitteres fra alle sine roller i Fredriksen-gruppen inntil videre, sier Harald Thorstein i Fredriksen-gruppen til NTB 6. november 2015.

Halvannen måned senere ble det klart at han sluttet for godt. 

Les også

Først ba kommunen innbyggerne begrense vanningen – så skrudde de på sprederen utenfor rådhuset

 

Kommentarer til denne saken