Gå til sidens hovedinnhold

Katt skutt med hagl: – Det er horribelt

Artikkelen er over 2 år gammel

Måtte avlive katten som ble skutt med hagl.

I lengre tid har Dyrebeskyttelsen i Lillestrøm og omegn fanget katter fra det de omtaler som en «kattekoloni» på Nordkisa i Ullensaker. En av de siste kattene som er blitt fanget inn hadde blitt skutt med hagl – men overlevde.

– Dette var en hannkatt med råtne tenner, hagl i kroppen og brudd i beina. Den har gått med store smerter – kanskje i flere år, forteller styremedlem Nina Dahl i Dyrebeskyttelsen.

Hvorfor det ble tatt en beslutning om å ta røntgenbilde av katten er Dahl usikker på, men ser ikke bort fra at veterinæren mistenkte at noe var galt.

– Vi vet ikke når skuddskadene ble påført og vi vet heller ikke om bruddet har en sammenheng med dette, sier hun.

Sjekker alle katter

Til nå har Dyrebeskyttelsen tatt inn mellom 10 og 15 katter i området på Nordkisa ved hjelp av naboer. Nå skal alle sjekkes for skuddskader.

– Vi har ikke tatt røntgen av disse kattene da vi ikke har hatt mistanke om at noe galt har skjedd. Nå kommer vi til å gjøre dette, sier Dahl.

Hun håper at noen kan ha kjennskap til dyremishandlingen som har pågått.

– Alle vet at det ikke er greit å skyte på katter med hagle. Det er helt horribelt. Hvis noen har sett eller hørt noe så ønsker vi å få vite om dette.

Anmelder

Skuddskadene på katten førte til at den måtte avlives. Dette er derimot ikke det første tilfellet av lignende mishandling de har hørt om.

– Det var også en eller to katter som hadde blitt skutt på med hagl i Gan. Disse to overlevde derimot på grunn av at skadene var såpass små.

Nå kommer Dyrebeskyttelsen til å anmelde forholdet til politiet.

– Vi kommer til å levere anmeldelsen i morgen, forteller hun.

Kommentarer til denne saken