Bobil-boomen tar ikke ferie

Populære: Bobilene i mellomklassen er de mest populære. Disse kan alle med førerkort klasse B kjøre.

Populære: Bobilene i mellomklassen er de mest populære. Disse kan alle med førerkort klasse B kjøre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bobilsalget går på skinner. I år er det allerede solgt flere nye bobiler på Romerike enn i hele fjor. – Nå kjøper alle typer mennesker bobiler, alt fra den vanlige arbeider til advokaten, sier forhandler Jan Fløtten på Jessheim.

DEL

Statistikken i år viser at det allerede er solgt 118 bobiler til personer på Romerike. Ifølge samme statistikk ble det i løpet av hele fjoråret registrert 102 nye bobiler hos eiere i vårt distrikt.

– Nå er vi halvveis i året og sommersesongen er jo allerede i gang. Vi har økt omsetningen med 30 prosent her på Oslo Caravan Senter, sier Bente Arnesen, daglig leder ved Oslo Caravan Senter på Kløfta.

Hun er svært fornøyd med at flere har fått opp øynene for «hytta på hjul».

– Vi ser jo tendensen til at dette kommer til å fortsette, sier hun.

Hytte og bil i ett

På Oslo Caravan Senter står bobiler i alle varianter og prisklasser på rad og rekke. 

– Det at man har friheten til å velge hvor man vil reise tror jeg er mye av grunnen til at flere velger bobil enn en campingvogn. Med vogn må du også ha en campingplass som kan være krevende å finne, fortsetter hun.

Ifølge Arnesen er det to ulike grupper mennesker som er interesserte. På den ene siden er den yngre generasjonen hvor aktiviteter står i sentrum. På den andre er de eldre som er ferdig med små barn og er nysgjerrige på noe nytt og spennende.

– Det er litt todelt. Bobil er fint å ha når man skal reise på Norges-ferie. Eller hvis det er en fotballcup langt unna, har man egentlig med seg hytta og bilen i ett. Samtidig ser vi at det er mange eldre par som ønsker å oppleve noe nytt ved å reise rundt. Da passer også bobilen utmerket, sier hun.

Økt omsetningen: Lars Jørgensen og Bente Arnesen viser frem modellen det blir solgt mest av.

Økt omsetningen: Lars Jørgensen og Bente Arnesen viser frem modellen det blir solgt mest av. Foto:

Ikke lenger «harry»

Ifølge Arnesen har uttrykket om at det er harry med campingvogn og bobil så og si forsvunnet.

– Jeg synes inntrykket til folk flest har vært feil når det gjelder at det er harry med campingvogn og bobil. Før var det mer av det, men nå ser vi at det er i ferd med å endre seg, sier hun.

Det er avdelingsleder i Sørlandets Caravan Senter på Jessheim, Jan Fløtten, enig i.

– Uttrykket «harry» vil jeg si er helt borte. Nå kjøper alle typer mennesker campingvogner og bobiler, alt fra den vanlige arbeidsmannen til advokaten, sier han.

– Bare å pakke bagen og sette seg i bilen

Fløtten tror grunnen til at det har blitt mer trendy å ha bobil er enkel.

– Hytte- og båtmarkedet er svært dyrt for folk flest. Samtidig er ikke Norge kjent for å ha det beste været på sommeren, noe som har mye å si når du skal ut med båten for eksempel.

Han mener bobilen er et godt valg, slik at man kan reise etter sola og det fine været.

– Det er bare å pakke sammen bagen og sette seg i bilen. Så har du alt du trenger akkurat som på hytta eller i båten. I tillegg har det jo vært mye uro i utlandet som gjør at flere velger å feriere i Norge. Å kjøre bobilen er en ypperlig måte å se og oppleve landet på, legger han til.

Bobilene i mellomklassen er de det selges mest av. Her får du kjøpt biler fra 500.000 - 950.000 kroner og oppover.

– Det er jo billigere å kjøpe en fin bobil enn å kjøpe en hytte for eksempel. Så er vedlikeholdet mindre og du får oppleve mye mer enn å være på den samme plassen som hytta er. Med en bobil tar du jo med deg hytta rundt, forteller Fløtten.

– Eget rom til hunden

Bente Arnesen forteller at bobilene kan tilrettelegges slik kundene ønsker. Oslo Caravan Senter på Kløfta har inngått en avtale med Norsk Kennel Klubb som gir rabatt på tilrettelegging for husdyr.

– Hundene får et eget rom i bagasjen med innebygget bur. Det gjør det enklere å ta med husdyrene.

Tilpasset: Denne modellen er tilpasset slik at man kan ta med seg hunden på trygg og sikker måte.

Tilpasset: Denne modellen er tilpasset slik at man kan ta med seg hunden på trygg og sikker måte. Foto:

Lars Jørgensen, selger ved Oslo Caravan Senter, framholder at det kommer stadig nye, smarte løsninger. – På noen modeller kan det se ut som badet er lite, men her finnes det løsninger slik at man dytter toalettet og vasken inn i veggen, slik at selve dusjen blir større. Vi har også eksempler hvor det er en sofagruppe bakerst i bilen. Her kan man dra ned senga fra taket. Vi tilrettelegger alt slik kundene vil ha det, sier han.

Antall nye bobiler på Romerike

Kommune 2016 2017
Eidsvoll 9 10
Gjerdrum 2 1
Hurdal 2 1
Nannestad 2 5
Nes 14 8
Ullensaker 41 50
Aurskog-Høland 2 7
Fet 4 4
Lørenskog 5 9
Nittedal 6 7
Rælingen 2 2
Skesmo 7 10
Sørum 6 4
SUM 102 118

Kilde: Norges Caravanbransjeforbund

Artikkeltags