Sjekk den sjarmerende pinnsvinkrangelen

  To pinnsvin krangler om mat.

  Artikkelen er over 3 år gammel

  JESSHEIM: To pinnsvin kjemper om godsakene.

  DEL

  Harry Steen og familien har fått hyggelig besøk av to pinnsvin denne sommeren. Men de små krabatene er ikke alltid like snille med hverandre.

  Les også: Pinnsvinmor fikk tolv unger: – Det er ikke så ofte man får oppleve noe sånt

  – Vi mater dem med kattemat og vann hver morgen. Hunnen vinner som regel kampen om matskåla og jager vekk hannen, forklarer Steen til Romerikes Blad.

  Har blitt tamme

  Familien har aldri tidligere hatt besøk av pinnsvin, men disse to har bodd i hagen deres på Jessheim i to måneder. I løpet av den tiden har pinnsvinene blitt tamme.

  Og de går ikke av veien for å stille krav.

  – De blir nesten aggressive hvis de ikke får mat klokken åtte. Vi kan stille klokka etter dem, for de dukker opp til samme tid hver morgen, ler Steen.

  Spiser insekter

  Pinnsvinene bidrar til å gjøre hagen fri for uønskede snegler og andre insekter. Til gjengjeld fôres de godt.

  – Begge har blitt store nå. Om dagen er mat og drikke alt som gjelder for dem, smiler Steen.

  Nettstedet Pinnsvinhjelpen råder folk til å gi de små dyrene kattemat og vann – og for all del unngå melk. Steen og familien har lest seg opp på hvordan man skal behandle pinnsvin.

  Bor under terrassen

  – Vi sjekket Pinnsvinhjelpen for å få tips om fôring. Melk er fy-fy. Pinnsvin kan bli syke av det, og i verste fall dø, sier han.

  Pinnsvin er nattdyr, og de to krabatene i hagen til Steen og familien har bygget seg egne hi. Det ene har rigget seg til under familiens terrasse.

  – Nå håper vi at de overvintrer hos oss.

  Rydder i hagen

  Ingrid Fosse hos Pinnsvinhjelpen.no sier til nettstedet Hus & Bolig at pinnsvin er nyttige hjelpere i hagen. De spiser nemlig insekter som normalt sett er uønsket.

  Les også: – Et helt unikt bilde

  – Hvis du er snill mot pinnsvinet og hjelper det med mat og drikke, holder det hagen din i orden. Pinnsvin lever av småkryp, snegler og biller. Med andre ord rydder det hagen din for blant annet iberiasnegle, sier hun til huseierne.no.

  Artikkeltags