Sa først opp avtalen etter retusjeringsbråket – nå snur de

Artikkelen er over 1 år gammel

– Nå er vi enige om at de fjerner setningen som handler om retusjering helt, sier Yngve Rønning, kommunaldirektør skole og barnehage i Ullensaker kommune.

DEL

Onsdag omtalte Romerikes Blad retusjeringssaken som satte sinnet i kok hos Ap-politiker Tonje Brenna.

Hun hadde mottatt et bestillingsark i forbindelse med den årlige fotograferingen i sønnens barnehage, hvor Studio G Fotografene spurte om foreldrene ønsker at de skal fjerne sår og kviser på portrettbildene av barna.

Kommunen snur

Ullensaker kommune var kjapt ute med en beklagelse og gjorde det tidlig klart at de sa opp avtalen med Studio G Fotografene.

Nå, en dag senere, velger de likevel å opprettholde avtalen.

– Vi har ringt fotografen og kommet i dialog med ham. Nå er vi enige om at de fjerner setningen som handler om retusjering helt. Da er det en situasjon vi kan stå i. Det er jo ingen tvil om at de tar gode bilder, sier Yngve Rønning, kommunaldirektør skole og barnehage i Ullensaker kommune til Dagbladet.

Og nå som setningen om retusjering blir fjernet vil fotooppdragene gå som planlagt.

– Tilbudet om retusjering i skjemaet handlet ikke om snørr og lort, men gikk på kviser og sår. Vi var tydelig på at vi ikke ønsker å formidle slike holdninger til foresatte hos oss. Nå når det er endret, er det greit, sier han videre til avisen.

– Veldig gledelig

Daglig leder i Studio G Fotografene, Gisle Lian Olsen, reagerte nesten med vantro da han ble kontaktet angående saken onsdag.

– Kritikken mot oss er forkastelig. Vi snakker ikke om å endre på skaperverket her. Det er forskjell på en busemann og Botox, var noe av det han sa til Aftenposten.

Nå er han glad for at kommunen velger å stå ved avtalen.

– Det ble en rar dag, og jeg har sovet litt dårlig. Jeg tenker at «storm i vannglass» er betegnende her. Dette er veldig gledelig, vi tapte ikke en eneste jobb, og nå fikk vi til og med tilbake denne barnehagen. Det var hyggelig, sier Lian Olsen.

Artikkeltags