Alt duket for rekordtidlig åpning

Heroisk bande: Roy Pettersen (i midten foran) og resten av de frivillige anleggsarbeiderne i Rambydalen skisenter utenfor Jessheim, har lagt en såle på minst 50 centimeter i bakken og heistraseen. Dette har de maktet på utdatert utstyr og mangelfull vanntilgang. Begge foto: Øyvind Mo Larsen

Heroisk bande: Roy Pettersen (i midten foran) og resten av de frivillige anleggsarbeiderne i Rambydalen skisenter utenfor Jessheim, har lagt en såle på minst 50 centimeter i bakken og heistraseen. Dette har de maktet på utdatert utstyr og mangelfull vanntilgang. Begge foto: Øyvind Mo Larsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Et snølagt og innbydende Rambydalen skisenter som åpner tidlig i januar er viktig for nærmiljøet – og et lite stikk til tvilerne.

DEL

Gammelt utstyr og underdimensjonert anlegg å legge kunstsnø med gjør at åpen bakke i begynnelsen av januar er en formidabel seier for dugnadsgjengen i Ullensaker skiklubb.

For det er ikke gitt at skianlegget fra 1970-tallet – som blant annet har fostret alpinesset Ole Kristian Furuseth – står med flomlyset på og røde og blå porter i henget – slik det gjør fra denne uka.

– I fjor klarte vi ikke å åpne, og de siste årene er det vanlig å åpne i midten av februar, sier Ole Gunner Kjos, styremedlem alpingruppa og «sjef-sherpa» i Rambydalen.

Viktig signal

Dugnadsgjengen i Rambydalen kan ikke fri seg fra suge litt på karamellen i kjølvannet av visse politiske utsagn da midler til Rambydalen ble behandlet politisk i 2017.

– Vi har fått referert at det ville være bedre om Ullensaker kommune bidro med penger i Nannestad skisenter fordi det aldri vil bli nok snø i Rambydalen, og da er det litt deilig å kunne svare på denne måten – med åpent og snølagt anlegg i begynnelsen av januar, sier Ole Gunner Kjos og Roy Pettersen.

Ser etter egnet sted

Signalet snøleggerne i Ullensaker skiklubb sender ut er at når man – med utdatert utstyr og problematisk vanntilførsel – makter å åpne anlegget tidlig i februar, så er Rambydalen vel verdt å ta med i betraktningen når Ullensaker kommune skal utrede hvor en framtidig alpinbakke i Ullensaker skal ligge.

Den politiske saken om lokasjon av framtidig bakke ligger nå hos planavdelingen i kommunen. Utredningen er ikke påbegynt.

Drømmer: Ullensaker skiklubb drømmer om felles anlegg for alle idrettene i klubben, primært her i Rambydalen, sier Ole Gunner Kjos.

Drømmer: Ullensaker skiklubb drømmer om felles anlegg for alle idrettene i klubben, primært her i Rambydalen, sier Ole Gunner Kjos.

Boliger i området?

I Ullensaker skiklubb ønsker de seg et anlegg som rommer alle idretter; langrenn, alpint og skiskyting. Tanken er å etablere dette anlegget i Rambydalen, men grunneierne ønsker en motytelse hvis leieavtalen med skiklubben skal forlenges.

– Grunneierne ønsker at det åpnes for boligbygging i området, sier idrettsrådets Pål Torneby til RB.

Men saken står som sagt ikke lenger om utvikling av vinteranlegg i Rambydalen. Ei heller om sårt tiltrengt oppgradering av alpinanlegget som er der i dag.

– Det skal som sagt utredes hvor i kommunen et vinteranlegg er best egnet å ligge. sier Haakon Fjone i park og idrett i Ullensaker kommune.

– Hvem kan kjøre i Rambydalen nå, Roy Pettersen?

– Vi åpner for trening nå, men Rambydalen kommer til å være en del av vinterferietilbudet i kommunen; da oppfordrer vi alle til å komme og bruke anlegget, sier Pettersen.

– Og vi håper folk vil følge med på hjemmesiden vår eller på Facebook, for der kommer vi til å melde fra om hvilke helger vi holder åpent slik at folk kan komme og kjøre her gratis. Folkehelseaspektet er viktig for oss som klubb, sier Pettersen.

– Og vi har skiskole sammen med Fremad i barnebakken i Hurdal. Gå inn på hjemmesiden vår for mer informasjon rundt det, legger han til.

Resten av Romerike har også åpne skibakker:

  • Varingskollen har åpnet så å si alle traseene sine nå, og anlegget i Hakadal er åpent alle dager.
  • Hurdal skisenter holder åpent onsdager, lørdag og søndager for publikum.
  • Kniplia i Gjerdrum holder åpent fra 18.00 på hverdager og fra 11.00 i helgene.
  • Nannestad skisenter (tidligere Åslia) har ikke hatt vann til snøproduksjon og er med det avhengige av natursnø. Bakken er stengt pr. i dag.
  • Nylendlia på Kjeller har åpent anlegg tirsdager, onsdager og torsdager mellom 18.00 og 21.00, og lørdager og søndager fra 10.00 til 16.00.
  • Rambydalen skisenter har først og fremst trening for klubbens alpinister, men vinterferien og utvalgte helger blir det åpen bakke og gratis kjøring for dem som vil teste ut lokalmiljøet og mulihetene for alpinkjøring rett utenfor Jessheim sentrum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken