Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Ove i mål – har samlet inn over 90.000 kroner

Artikkelen er over 5 år gammel

1. juli la Ove Øderud ut på sin hittil lengste krabbetur. Lørdag kom han endelig i mål.

Det var etter et Premier League-veddemål med sønnen at Ove Øderud fra Jessheim bestemte seg for å krabbe fra Lillestrøm til Larvik.

– Sønnen min sa at hvis laget hans rykket ned, så skulle han krabbe den distansen. Og da kunne ikke jeg være dårligere. Og så gikk det som det gikk. Jeg tapte veddemålet, og da gikk sommeren med til å krabbe, forteller han.

Det var en noe medtatt Øderud som møtte Østlands-Posten på Tjøllingvollen fredag kveld – dagen før målgangen ved Larviks bygrense.

– Nå har vi rundt seks kilometer igjen til mål. Vi er ikke helt sikre på hvor bygrensa til Larvik er, men vi finner den. Det skal bli sinnssykt deilig. Vi er rimelig slitne, fortalte han.

Allerede nytt veddemål

Lørdag kom Øderud og hans medhjelpere i mål, etter totalt 130 kilometer krabbing siden de startet på Åråsen 1. juli i sommer.

– Det er helt utrolig deilig å være ferdig, for å være helt ærlig, forteller Øderud til Romerikes Blad søndag formiddag.

– Det har vært et eventyr rett og slett. Det er jo galskap, men vi har hatt mye moro. Og når du får så mange mennesker til å krabbe, både kreftsyke barn, foreldre som har barn med leukemi og folk fra en rusinstitusjon, det har jevnt over vært helt fantastisk.

Og om han tør å inngå veddemål med sønnen igjen? Jo, det er klart!

– Jeg har vedda at Leicester ikke vinner Premier League. Gjør de det skal jeg gå til Trondheim. Men det regner jeg med at ikke skjer, så jeg tar det helt med ro, ler Øderud.

Samlet inn over 90.000 kroner

Selv om kroppen er litt sliten, sitter ikke Øderud tomhendt igjen etter endt tur. I løpet av prosjektet har Øderud og hans samarbeidspartnere samlet inn i overkant av 90.000 kroner til Barnekreftforeningen.

– Det er vi veldig fornøyde med. Det er mange mennesker som har bidratt, sier han.

Men innsamlingen er enda ikke helt over.

– Vi har fått 100 billetter til Sirkus Arnardo på torsdag som vi skal selge, så det er fortsatt lov å gi penger fram til torsdag, forteller Øderud.

Nå skimter han et håp om å nå 100.000 kroner.

– Målet har vært å samle inn mest mulig, men nå er vi så nære 100.000, og hvis alle gir det de har sagt de skal gi, kan det hende vi når det.

– Fantastisk

Frivillig i Barnekreftforeningen Oslo og Akershus, Gry Ellingsgard, skryter av prosjektet.

– Det er ikke summen eller pengene som er viktigst. Fokuset Ove setter på Barnekreftforeningen og på kreftsyke barn og deres familier er det viktigste. Det er fantastisk, sier hun.

– Samtidig er det klart at 80.000 kroner er vanvittig mye penger for oss. Og Ove ønsker at disse pengene skal gå til opplevelser for barna og familiene i den vanskelige perioden de er i, sier Ellingsgard.

– Vi har for eksempel arrangementer som turer til Tusenfryd, bading på Bislett bad, sommerfest og andre treff. Og utenom det bistår vi barna og familiene deres. Vi er selv frivillige mødre og fedre som har opplevd å ha kreftsyke barn, forklarer hun.

Ellingsgard forteller at de har merket et økt fokus på Barnekreftforeningen etter av Øderud startet prosjektet sitt.

– Siden han begynte å krabbe tidligere i sommer har vi fått en økning i følgere på Instagram og på Facebook. Det betyr mye, for der legger vi ut informasjon om arrangementene våre og om foreningen, sier hun.

– Et enkelt valg

Øderud forteller at formålet for innsamlingen var lett å finne da han bestemte seg for å lage et konsept av krabbeturen.

– Det var et enkelt valg. Moren min døde av kreft, og det å være med henne på behandling og se kreftsyke barn gjorde sterkt inntrykk på meg. Jeg har også vært lærer og hatt elever som var kreftsyke. Og Barnekreftforeningen er en ganske liten forening som sliter litt med å få nok oppmerksomhet. Så det var enkelt å finne ut at jeg ville samle inn penger til dem, sier han.

I løpet av turen har Øderud vært sponset av Betsson.

– Og ellers har privatpersoner bidratt. Noen har også kommet for å krabbe en del av veien. Blant annet deltok John Arne Riise, smiler han.

Kommentarer til denne saken