IKEA tilbakekaller leker på grunn av kvelningsfare

Dette er produktene som IKEA nå kaller tilbake

Dette er produktene som IKEA nå kaller tilbake Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

IKEA oppfordrer kunder som har kjøpt LATTJO trommestikker eller LATTJO tungetromme om umiddelbart å gjøre dem utilgjengelige for barn og levere dem tilbake til et IKEA-varehus, der de får igjen pengene, heter det i en pressemelding torsdag morgen.

DEL

(Østlands-Posten): – Dette er et forebyggende tiltak etter seks rapporter fra medarbeidere ved IKEA-varehus om at gummikula på trommestikkene kan løsne eller skrus av. En løs gummikule kan medføre kvelningsfare for små barn. Ingen hendelser er rapportert, heter det.

IKEA skriver at roduktene er testet og godkjent i tråd med gjeldende sikkerhetsstandarder for leker. I undersøkelsene har man imidlertid identifisert risikomomenter som standardene ikke dekker.

– Vi utvikler produkter som skal stimulere barnas kreativitet og naturlige behov for lek. Barn tenker ikke på sikkerhet når de leker, og det må vi ta hensyn til i produktutviklingen, skriver IKEA.

– Filosofien vår er at vi bare tilbyr produkter som vi ville gitt til våre egne barn. Til tross for at LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme tilfredsstiller relevante sikkerhetsstandarder for leker, tilbakekaller vi disse produktene som et forebyggende tiltak, sier Cindy Andersen, leder for avdelingen for barneprodukter i IKEA.

LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme har vært i salg i alle IKEA-markeder siden 1. november 2015.

Kunder kan levere tilbake LATTJO trommestikker og LATTJO tungetromme på et hvilket som helst IKEA-varehus og få igjen pengene. Det er ikke nødvendig å vise kjøpsbevis (kvittering) for å få refundert beløpet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken