Jusprofessor: – Grillforbudet er ugyldig

LOV ELLER IKKE LOV: Grillforbudet må komme gjennom en forskrift, ifølge jusprofessor. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)

LOV ELLER IKKE LOV: Grillforbudet må komme gjennom en forskrift, ifølge jusprofessor. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jusprofessor ved Universitetet i Bergen mener grillforbudet kommunen har innført er lovstridig. - Ikke aktuelt å fjerne grillforbudet, sier brannvesenet.

DEL

(NETTAVISEN): – Brannvesenet kan ikke nekte folk å grille på verandaen sin, sier jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved Universitetet i Bergen til NRK.

Han mener forbudet er ulovlig siden kommunen og brannvesenet ikke har gjort det på riktig måte. Han sier til NRK at folk som bryter et ugyldig forbud derfor ikke kan straffes.

Marthinussen sier at et slikt forbud må komme gjennom en forskrift, og i Bergen er det brannvesenet som har innført forbudet.

Kommunaldirektør Robert Rastad sier at dersom DSB konkluderer med at en lokal forskrift må på plass, så ordner de det til neste gang de får en lignende situasjon.

- Vi vet det har vært en del diskusjon om lovbruken i denne saken, og derfor har vi bedt DSB om veiledning, og vi har fulgt de rådene vi har fått, sier han til NRK.

Brannsjef Leif Linde viser til at situasjonen i og rundt Bergen er ekstrem og at han derfor kan bruke paragraf 5 i brannvernloven. Han sier at de vurderer situasjonen kontinuerlig, men det er ikke aktuelt å fjerne grillforbudet.

Artikkeltags