Avslutter søket etter Bamse (7)

AVSLUTTER SØKET: Etter hunden Bamse (7).

AVSLUTTER SØKET: Etter hunden Bamse (7). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har vært savnet siden juli.

DEL

Eierne til den sju år gamle hunden Bamse opplyser på Facebook-gruppen «Bamse kom hjem» at det ikke lenger vil bli lett aktivt etter den lille hunden.

Det var VG som først omtalte saken.

Familien takker for alle som har vært med i letingen etter Bamse, men innser altså at det er lite håp om å finne hunden i live:

«Siden snøen kom har det ikke vært noen observasjoner, og ikke siden før jul har det vært sikre spor å finne. Realiteten har sunket inn over oss, og i den senere tid er det kun halmstrå som har holdt søket gående. Som eiere har vi derfor tatt avgjørelsen om at tiden er kommet for å avslutte det aktive og organiserte søket etter Bamse. Vi må komme oss videre i livet, og det gjør vi best som realister. Vi takker av hele vårt hjerte for den enorme hjelpen og innsatsen underveis. Ikke i vår villeste fantasi hadde vi trodd at så mange mennesker stiller opp og bidrar til å hjelpe en hund som kommer på avveie og ikke vet sitt eget beste. Tusen, tusen takk alle sammen, for den enorme innsatsen dere har lagt ned for Bamses beste. Vi kommer aldri til å glemme dere», skriver familien på Facebook.

Det var 28. juli at Bamse forsvant fra Oslo Lufthavn Gardermoen, etter at flyet han var med fra Spania landet.

Det ble satt i gang en storstilt leteaksjon av både flyplasspersonell og frivillige i dagene som fulgte. Bamse ble observert i nærheten av flyplassen flere ganger, men han lot seg ikke lokke eller fange.

Så sent som i slutten av november skrev Romerikes Blad om ferske observasjoner av hunden. Siden den gang har vinteren og minusgradene svekket håpet til familien.

– Det har ikke vært noen sikre observasjoner siden november, etter at snøen kom. Siden har det vært 17-18 kuldegrader, og det er beinhardt å overleve for en liten hund, sier Fred Magne Skillebæk til VG.

Han har ledet leteaksjonen og uttalt seg på vegne av familien.

Artikkeltags