Slik pynter NSB togene til Pride-feiringen

PRIDE-PYNT PÅ TOGET: Slik vil regiontogene fra Trondheim, Bergen og Kristiansand se ut for de som skal feire Pride i Oslo.  Foto: NSB

PRIDE-PYNT PÅ TOGET: Slik vil regiontogene fra Trondheim, Bergen og Kristiansand se ut for de som skal feire Pride i Oslo. Foto: NSB

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå har togene pynt i alle regnbuens farger.

DEL

Byfesten-tilbud: Få RB+ i 4 uker for bare 1 krone – klikk her!

(NETTAVISEN): I dag la NSB ut et bilde på Facebook-siden sin som viser innsiden av togene med setebeskyttere i ekte Pride-stil med regnbuefarger.

Bildet har fått stort engasjement og over 11.000 likes siden det ble lagt ut fredag formiddag. 

«For et herlig land vi bor i. Ja til kjærligheten!» skriver en bruker.

«Herlig, NSB - vakker støtte til de som føler seg rammet nå», sier en annen. 

«Er virkelig stolt over NSB. Fantastisk», sier en tredje. 

Det er regiontogene fra Bergen, Kristiansand og Trondheim som har fått ekstra pynt i anledning Pride-feiringen, kan kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz opplyse. Dette er et eget tilbud til de som skal til Oslo og feire Pride. 

– Vi har hengt opp setebeskyttere i regnbuefarger på regiontogene som kommer til å henge der hele uken, og vi planlegger også å rulle ut en regnbueløper på perrongen når de ankommer Oslo.

Neste fredag vil nemlig morgentogene fra Bergen, Kristiansand og Trondheim ha egne plasser for de som skal feire Pride i Oslo, og det slås skikkelig på stortromma med champagnefrokost på toget.

– Det er et stort og viktig arrangement, og så er det noe med at absolutt alle kan bruke toget. Man kan bruke det til små og store arrangementer og til små og store turer. Med tilbudet kan folk bruke tiden om bord til noe hyggelig og forberede seg til feiringen, sier Scholz til Nettavisen. 

Hun er også begeistret for det store engasjementet bildet har fått i sosiale medier. .

– Årets tema for Pride er solidaritet, og det er ekstra aktuelt med hendelsene som skjer rundt oss. Reaksjonene sier noe om det utrolige engasjementet som er ute blant folk, og det er helt fantastisk, avslutter hun.

Artikkeltags