Nå er LHL-sykehuset helsvensk

SVENSK: Hemfose eier nå hele sykehusbygget utenfor Jessheim. (Foto: LHL)

SVENSK: Hemfose eier nå hele sykehusbygget utenfor Jessheim. (Foto: LHL)

Artikkelen er over 2 år gammel

Det svenske eiendomsselskapet Hemfosa kjøper seg opp i LHL-sykehuset på Jessheim for 330 millioner kroner. Nå eier de hele bygget.

DEL

Svenskene kjøper Aspelin Ramms eierandel på 35 prosent i selskapet som eier sykehuset og helsehuset. Dermed eier de alle aksjene.

Hemfosa melder i en pressemelding at de i forbindelse med transaksjonen sikret langsiktig finansieringen av sykehuset og helsehuset gjennom et grønt lån på 1,5 milliarder kroner fra Swedbank.

Hemfosa inngikk for et år siden avtale om å kjøpe Aspelin Ramm’s eierandel på 35 % i selskapet som eier LHL sykehuset og helsehuset, ved ferdigstillelse av disse to byggene. Spesialsykehuset er fullt utleid til Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke (LHL) med en 25 års leieavtale, og det interkommunale helsehuset er fullt utleid til Ullensaker kommune på en 30 års leieavtale. Øvrige leietakere er Vitus apotek og PTØ. Transaksjonen ble gjennomført 22 mars 2018 og kjøpsummen for aksjene var 330 millioner kroner.

– Byggingen har gått helt i henhold til planen og vi er veldig glade for å bli langsiktig, 100 prosent eier av disse moderne helsebyggene som begge er fullt utleid. Vi ser nå frem til et nært samarbeid med LHL, Ullensaker kommune og øvrige leietakere. Det er et ekspansivt område med en god lokalisering og sammen med Aspelin Ramm ser vi gode muligheter til flere utviklingsprosjekter på Gardermoen Campus fremover, kommenterer Jens Engwall, direktør for Hemfosa, i pressemeldingen.

For finansieringen av sykehuset og helsehuset ved Gardermoen har Hemfosa tegnet et såkalt grønt lån fra Swedbank på 1.5 mrd kr. Utover en noe lavere rente er et grønt banklån et bevis på en investering som stiller høye krav til bærekraft. Swedbank utsteder såkalte grønne banklån hvor hensikten er at kapitalen skal brukes til å finansiere bærekraftige investeringer i blant annet eiendom og energikilder som reduserer karbondioksidutslippet i samfunnet.

– Som eier og forvalter av samfunnseiendom føles det ekstra bra å bidra til et langsiktig, bærekraftig samfunn. Å finansiere sykehuset og helsehuset med et grønt lån er helt rett ut ifra vår ambisjon om å inkludere bærekraft tankegangen i hele vår virksomhet. Denne transaksjonen kommer til å skape verdi både på kort og lang sikt for våre leietakere og eiere, mener Engwall.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken