– En stor dag i Norges historie

FORNØYD: Helseminister Bent Høie og beboer Reidar Olafsen i hyggelig passiar under åpningen av Blaker bo- og omsorgssenter. FOTO: ANITA JACOBSEN/INDRE AKERSHUS BLAD

FORNØYD: Helseminister Bent Høie og beboer Reidar Olafsen i hyggelig passiar under åpningen av Blaker bo- og omsorgssenter. FOTO: ANITA JACOBSEN/INDRE AKERSHUS BLAD

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboer Reidar Olafsen (97) la ikke skjul på hvor fornøyd han er, da helseminister Bent Høie kom på besøk for å åpne Blaker bo- og omsorgssenter offisielt.

DEL

Onsdag kunne helse- og omsorgsminister Bent Høie erklære 97-åringens hjem for åpnet.

– Det er blitt så fint! Et bedre sted kunne jeg ikke bodd. Dette må være en stor dag i Norges historie, slår Olafsen fast.

97 år gamle Olafsen hadde med seg sine barn på åpningen. «Ungene» er i dag over 70 år.

– Det er det ikke mange som kan skryte av, konstaterte han overfor statsråden.

Olafsen er spesielt fornøyd med de ansatte.

– Jeg kan ikke få fullrost de nok. Jeg har begynt et helt nytt liv her. Maten er veldig god, og jeg har til og med lagt på meg. Så godt trives jeg.

Minister Høie var imponert over nybygget med sine 37 plasser.

– Utrolig flott! Bygget er framtidsrettet, og er bygd med en standard slik at også de neste generasjonene kan flytte inn, sier han til Indre Akershus Blad.

– Skal eldre bo på institusjon også i framtiden?

– Ja, vi blir flere eldre og vi kommer til å bli eldre. Det betyr at vi bor lenger hjemme, men helsetilstand og alder betyr at vi har behov for enda flere institusjonsplasser.

Omsorgssenteret med 37 plasser er på hele 5.800 kvadratmeter. Prislappen kom på 230 millioner kroner.

Artikkeltags