Tidligere regnskapssjef dømt til fire års fengsel for underslag

Artikkelen er over 2 år gammel

Den tidligere regnskapssjefen i Gartnerhallen ble av Oslo tingrett funnet skyldig for millionunderslag.

DEL

Lørenskogmannen sto tidligere i år tiltalt for grovt underslag av nærmere 50 millioner kroner fra Gartnerhallen, over en 10-årsperiode fra 2007.

Han var betrodd regnskapssjef i selskapet. Det aller meste av pengene gikk til en medtiltalt bonde, men han underslo også 3,3 millioner kroner til seg selv.

Hovedforhandlingen i Oslo tingrett ble holdt fra 27. februar til 9. mars.

Spilte bort penger

Den tidligere regnskapssjefen erkjente straffskyld for underslag og la alle kortene på bordet. Han har også gjennom etterforskningen samarbeidet med politiet.

Blant annet var det var hans egen erkjennelse overfor Gartnerhallen som utløste etterforskning, pågripelse og tiltale.

Under rettssaken i Oslo tingrett forklarte lørenskogmannen at det meste av pengene han overførte til seg selv, 3,3 millioner i alt, ble brukt til spilling.

Retten slår fast at den tidligere regnskapsføreren brukte en tidligere leverandørs kontonummer for å skjule overføringene til seg selv.

« (...) og endret til NN eget kontonummer, og i mange tilfelle endret han så tilbake til leverandørens kontonummer,» skriver tingretten.

Fengselsstraff

Den medtiltalte bonden, som mottok i overkant av 45 millioner av underslagspengene, nektet straffskyld for heleri. Tingretten mener på sin side at det var bonden som hadde den sentrale rollen, ved å være pådriver for underslaget.

Oslo tingrett fant dermed både bonden fra Hedmark og den tidligere regnskapssjefen fra Lørenskog skyldig etter tiltalen.

Lørenskogmannen ble dømt til fire års fengsel, mens bonden ble dømt til fem år og ti måneder fengsel.

De begge er i tillegg dømt til å tilbakebetale Gartnerhallen 48,2 millioner kroner.

Den tidligere regnskapsførerens forsvarer, advokat Berit Reiss-Andersen, opplyser til dn.no at hennes klient etter domsavsigelsen har tatt betenkningstid og at de ikke er ferdige med å vurdere en eventuell anke.

– Han har erkjent å ha begått en straffbar handling og var klar over at han ville få en dom, sier Reiss-Andersen til avisen.

Artikkeltags