2.000 eiendommer kan få bygge- og deleforbud

MANGE BLIR BERØRT: Til høyre er utkastet til et nytt støysonekart for Gardermoen i forbindelse med planleggingen av en tredje rullebane.

MANGE BLIR BERØRT: Til høyre er utkastet til et nytt støysonekart for Gardermoen i forbindelse med planleggingen av en tredje rullebane. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Så mange som 2.000 eiendommer på Øvre Romerike kan bli berørt når Ullensaker kommune går inn for et bygge- og deleforbud i forbindelse med planleggingen av en tredje rullebane på Oslo lufthavn.

DEL

Det er i forbindelse med planleggingen av en tredje rullebane på flyplassen at utkastet til et nytt støysonekart er blitt laget.

Onsdag sender Ullensaker kommune ut et varsel til grunneierne som blir berørt i det nye støysonekartet om et bygge- og deleforbud. De vil få tre ukers høringsfrist til å få si sin mening, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad som først omtalte saken.

– Alt tyder på at vi vil gå inn for å iverksette et midlertidig bygge- og deleforbud i områdene med røde, gule og tilliggende stiplede linjer. Slik situasjonen er i dag vil det berøre cirka 2.000 eiendommer bare i vår kommune. Det kan bety at så mange som 4.000-5.000 innbyggere vil bli direkte berørt, dersom dette støysonekartet stemmer overens med slik virkeligheten kan bli, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle til avisen.

Minst fire års forbud

For grunneierne vil dette bety at de ikke lenger får fradele boligeiendom, bygge om eller bygge nytt på disse eiendommene.

Det midlertidige bygge- og deleforbud kan virke i hele fire år, men kan også forlenges med ytterligere to år.

Grunneiere på Lie, Sand, Hovin og Mogreina som allerede har pågående bygge- og reguleringssaker kan bli berørt, skriver EUB.

Ordføreren i Ullensaker ber Avinor om å komme på banen for å sikre naboenes forutsigbarhet med tanke på både bolig- og næringsutvikling i området.

UTVIDES: Til venstre er dagens støysonekart for Oslo lufthavn. Til høyre ses utkastet til et nytt støysonekart for flyplassen.

UTVIDES: Til venstre er dagens støysonekart for Oslo lufthavn. Til høyre ses utkastet til et nytt støysonekart for flyplassen. Foto:

Fornøyd med bygge- og deleforbud

Avinor vil være svært fornøyd med et bygge- og deleforbud i området.

– Det gir en forutsigbarhet både for oss, kommunen og de som blir berørt fram til det finnes en reguleringsplan. Vi vil nå jobbe tett med kommunen for å få utarbeidet en reguleringsplan, og når den på et tidspunkt blir vedtatt så vil den sette rammene for den videre dialogen med grunneiere og andre berørte, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til avisen.

Avinor har foreløpig ikke noen klar dato for når en reguleringsplan skal være ferdig.

Artikkeltags