Gå til sidens hovedinnhold

Kjeller-prosjekter får penger til lovende prosjekter

Artikkelen er over 3 år gammel

Fire prosjekter fra Kjeller Innovasjon var med da Forskningsrådet nylig delte ut 52 millioner kroner til lovende forskningsprosjekter som det kan bli penger av.

Forskningsrådet har nylig tildelt midler til 15 prosjekter der lovende forskningsresultater skal videreutvikles for kommersialisering. Fem av prosjektene handler om IKT og digitalisering.

Redusere risikoen

 

– Forskningen som skjer i Universitets- og høyskolesektoren har stort potensiale for å skape nytt næringsliv. Forskningsrådet lyser ut såkalte verifiseringsmidler som skal bidra til at lovende forskningsresultater kan tas i bruk og gi verdiskaping. Med disse midlene vil vi bidra til å redusere risikoen i prosjektene slik finansaktører, industri eller gründere etterhvert kan ta over og bidra med kommersialisering, sier innovasjonsdirektør Anne Kjersti Fahlvik i en pressemelding.

Fakta

Disse Kjeller-prosjektene får penger nå:

  • ParaVacc – En effektiv peptidvaksine mot paratuberkulose, Kjeller Innovasjon
  • SiliconX: Unique silicon material for next generation high capacity Li-ion batteries, Kjeller Innovasjon
  • SuperCap – On-chip superkondensator for IoT, Kjeller Innovasjon
  • Airborne geo-intelligence: Revolutionizing geotechnical site investigations for large infrastructure projects Kjeller Innovasjon

Fahlvik sier hun håper midlene kan bidra til å redusere risikoen for kommersialisering og utløse privat kapital.

I denne tildelingen får 15 prosjekter tildelt totalt 52 millioner kroner. Fem av prosjektene er innenfor IKT og digitalisering.

Mange gode IKT-prosjekter

– Det skjer mye spennende forskning i UoH og i forskningsinstituttene som er viktig for utviklingen innenfor IKT og digitalisering. Det er derfor gledelig å se et antall gode søknader innenfor dette området, sier Fahlvik.

Det er programmene FORNY2020 og IKTPLUSS som sammen har bidratt med midler til tildelingen.

I tillegg til de 15 prosjektene får fire prosjekter 400.000 kroner i forprosjektmidler, som skal bidra til å øke markedsforståelsen i prosjektene.

Fakta

  • Kjeller Innovasjon er en internasjonal aktør med beliggenhet i forskningsparken på Kjeller og med tette bånd til forsknings- og utdanningsmiljøet på Ås og en rekke andre forskningsmiljøer i Norge.
  • Kjeller Innovasjon jobber for å skape verdier fra forskning, og arbeider aktivt med idéutvikling, kvalifisering og rettighetsavklaringer sammen med våre partnere.
  • Selskapet leder innovasjonsprosessen fra idé til et selskap i vekst, og har lang erfaring med å hente inn prosjektfinansiering og utvikle forretnings- og IPR-strategier.
  • Kjeller Innovasjon har etablert inkubatorer på Kjeller og i Ås, og støtter gründere i tidlig fase av selskapsutvikling, i tillegg til å være en aktiv pådriver på veien mot produkt i markedet.

Kilde: Kjeller Innovasjon

Kommentarer til denne saken