Gå til sidens hovedinnhold

Full priskrig på julemiddagen

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag faller prisen på ribbe under 40 kroner per kilo, mens pinnekjøttet går under 70 kroner kiloen.

(Nettavisen): - Nå har vi akkurat satt ned prisen på all frossen ribbe til 39 kroner kiloen i hele landet. Ved siden av det har vi kuttet prisen på mye annen julemat de siste dagene og ukene. Vi skal være billigst, sier Kristin Aakvaag Arvin, kommunikasjonsjef i Kiwi, til Nettavisen.

Som Nettavisen skrev i helgen, er priskrigen før jul nå kommet i gang for alvor. De siste dagene er det spesielt selve julemiddagen som er kommet i fokus. Prisen på ribbe, pinnekjøtt og lutefisk har alle falt betydelig.

- På flere av disse prisene var det vi som beveget oss først. Det jo en hyggelig førjulshilsen til kundene våre, sier Stian Mårdalen, prissjef i Rema 1000, til Nettavisen.

Prisene kuttes

Les også

– Surkål til én krone og ribbe til 20,- er uforsvarlig og umoralsk

 

Fryst ribbe, som har kostet 49 kroner kiloen siden starten av desember,  ble onsdag kuttet til 39 kroner kiloen hos alle de tre lavpriskjedene.

 - Vi gir oss ikke. Vi har prisjegere ute hele tiden som passer på at vi er minst like billig som konkurrentene, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonsjef i Coop til Nettavisen.

Foretrekker du pinnekjøtt, er den også satt ned, fra 148,50 kroner i forrige uke for den billigste varianten, til 99 kroner kiloen denne uken.

Nå kunngjør Rema 1000 at de tar det enda lengre. Fra og med torsdag kutter de prisene med 30 prosent på alle varianter pinnekjøtt. De betyr en pris på 69,30 kroner for den billigste varianten.

- For alle som er glade i pinnekjøtt, er det virkelig noe å glede seg til, sier Mårdalen.

- Kan vi vente at prisene skal falle mer de siste dagene inn til jul?

- Vi kan i hvert fall bekrefte at alle skal få en jul til laveste pris hos REMA 1000 og vi håper jo at alle som elsker pinnekjøtt handler i en av våre butikker. 

Også lutefisk er blitt billigere den siste tiden. En helside lutefisk, igjen billigste variant, koster dessuten kun 39 kroner pr kilo nå, mot 54 kroner 1. desember.

- Det er ikke bare tøff konkurranse på svisker og pepperkake. Vi kjemper også hardt for å ha de billigste ferskvarene, sier Arvin.

- Ingenting å vente på

Les også

Rottefest i avløpsrørene: – Jo mer ribbefett vi skyller ned i rørene, desto flere rotter blir det

 

Julepriskrigen kom noe senere i gang i år enn i 2016, men den siste ukene har det virkelig skutt fart, selv om de mest ekstreme utslagene. Arvin mener nå det er lite å tjene på å utsette julehandelen ytterligere.

- Det er de siste par ukene hvor prisene har gått mest ned. Nå er det bare få dager igjen til julaften, og det er veldig lave priser. Det er ikke noe grunn til å vente med julehandelen, sier hun.

Det samme sier Kristiansen i Coop.

- Jeg anbefaler å ta julehandelen nå. Det kan hende at prisene går ned enda mer, men jeg tror og håper ikke det gir store utslag. Prisene er allerede så lave som de var i 2015, og det er alltid en fare for at butikkene får tomme. Hvis du vil være sikker på å få tak i det du vil, bør du handle nå, sier han.

Kiwi-toppen understreker imidlertid at kjedenes prisjegere ikke kommer til å ta juleferie helt ennå. 

- Vi skal kjempe til kirkeklokkene ringer på julaften. Vi gir oss aldri på pris, sier Arvin.

Kommentarer til denne saken