Gå til sidens hovedinnhold

Stadig flere baker julekakene selv

Artikkelen er over 3 år gammel

Stadig flere nordmenn velger å bake sine egne julekaker. Mer enn seks av ti baker ett eller flere slag til jul i år, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen er utført av Sentio for Nationen , og den viser at 62 prosent av de spurte baker ett eller flere kakeslag i år. I tilsvarende undersøkelse i 2013 var det tallet 57.

– Trenden er klar. En vekst på fem prosentpoeng på selvbakst til jul over fire år bekrefter inntrykket vi som arbeider med kostutvikling og matkultur har etter å ha reist land og strand rundt med kurs og foredrag, sier mathistoriker og kokebokforfatter, Bodil Nordjore.

Men sju slag? Ifølge undersøkelsen er det kun 1 av 20 (5 prosent) som holder fast på tradisjonen om sju selvproduserte kakeslag til jul. Aldersgruppen 25 til 35 er flittigst: 7 prosent tar den helt ut med sju sorter.

Den største aldersgruppen med hjemmebakere er 18 til 22 år med hele 77 prosent. Mellom 23 og 35 år er tallet 63 prosent.

– Høytid og familiesammenkomst betyr enormt mye for de unge i dag – og da er selvsagt hjemmebakte kaker status. Stadig flere småbarnsforeldre velger også å involvere barna i deler av julebaksten og annen matkultur, sier Nordjore.

(NTB)

Kommentarer til denne saken