Flyet var en toseter av typen Aquila, opplyser pressekontakt Thore Nylund i Nedre Romerike flyklubb til NRK.

Det aktuellet flyet blir ofte brukt som skolefly for personer som skal ta flysertifikat. RB får opplyst at den omkomne var medlem av flyklubben.

– Dette er tragisk. Først og fremst for de pårørende, men også for flyklubben. Vi har hatt en lang og god historie med tanke på ulykker. Vi hadde håpet at den historien skulle bli lengre, men desverre ble den brutt tirsdag kveld, forteller pressekontakt i Nedre Romerike flyklubb, Thore Nylund, til Romerikes Blad.

På nettsiden opplyser flyklubben at de har valgt å sette et fly av samme typen som ulykkesflyet, på bakken.

«Inntil vi har oversikt over situasjonen har vi valgt å sette vårt andre fly av typen på bakken», skriver flyklubben.

Mener å kjenne identiteten

Det var kun én person om bord småflyet. Området ulykken skjedde i, ligger like ved grensen mot Buskerud – mellom Flå i vest og Nes i øst. Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.15 tirsdag kveld.

Ifølge NTB mener politiet nå at de kjenner identiteten til piloten.

– Den omkomne ble i formiddag fraktet ned fra ulykkesstedet. Politiet mener å vite identiteten til den omkomne og antatt pårørende er varslet og i tett kontakt med oss. For å være sikker på identitet vil det skje gjennom obduksjon, opplyser Bård Sørumshaugen, fungerende lensmann i Valdres til NTB.

Han forteller videre at politiets kriminalteknikere og Statens havarikommisjon for transport onsdag er i gang med sitt arbeid for å undersøke hendelsesforløp og årsaksforhold. Politihelikopteret vil delta i dette arbeidet onsdag.

 

 – Politiet i Valdres er i gang med å avhøre vitner som så flyet rett før det styrtet og som kan ha viktig informasjon for å komme fram til hvordan ulykken skjedde, sier Sørumshaugen.

Han sier pårørende til piloten har uttrykt at de ønsker ro i den vanskelig tiden de er i nå. Flyet som styrtet var et toseters fly av typen Aquila A211 og tilhørte Nedre Romerike flyklubb.