– Som mor til et barn på samme alderen til gutten som ble skylt i land, så føler jeg at man må hjelpe disse menneskene. Når man i tillegg ser hvordan de blir behandlet, ved å bli sperret inne på togstasjoner og lignende, da måtte jeg bare dra, forteller hun til Romerikes Blad.

Hun forklarer at det vokste en stor frustrasjon over å se at hjelpen ikke strekker til på strendene i Hellas.

– Jeg skjønner ikke hvorfor ingen hjelper de. Private og frivillige organisasjoner er jo kjempeflinke, men vi må på et høyere nivå. Noen må ta ansvar for alle disse menneskene.

Bestemte seg på fredag

Når hun våknet på fredagsmorgenen hadde hun bestemt seg for å reise ned.

– Det tok kun noen timer fra jeg våknet til jeg hadde bestilt billetten. Så nå har jeg bedt alle om hjelp, nå strømmer det inn med fra folk fjern og nær som vil gi.

Hun berømmer engasjementet til privatpersoner og frivillige som vil bidra.

– Folk er så rause, de kommer på døra og leverer eller sender i posten. Til nå har jeg fått en del penger og utstyr som skal nedover. Jeg har bestilt to ekstra kofferter i tillegg til håndbagasjen, så det gjelder å pakke tett.

Salberg er ikke den eneste som i disse dager bidrar på den greske øya.

Lørdag satte blant annet 16 personer seg på flyet på Gardermoen for å dra til Lesbos og jobbe som frivillige, skriver NTB.

Les også: Gjør seg klar for å hjelpe i nøden

Kontakt på Facebook

Gjennom sosiale medier slik som Facebook har hun kontaktet andre som har vært i Hellas.

– Nå har jeg booket inn på et hotell som gruppen «Dråpen i havet» anbefalte meg. Dette hotellet skal ligge ved stranden der flyktningene kommer inn. Jeg har også pratet litt med andre som har vært der nede, og deres fortellinger gjør stort inntrykk.

I tre dager skal hun oppholde seg i Lesbos, i løpet av den tiden håper hun på å få oppgaver av Facebook-gruppen.

– Jeg er der for å hjelpe flest mulig, siden de kjenner til stedet og situasjonen så håper jeg å få oppgaver fra de.

– Du er ikke nervøs da?

– Jo, selvfølgelig er man det. Jeg har mann og et barn her hjemme som man har et stort ansvar for. Det handler om å holde seg trygg og være klar på at man vil oppleve leie situasjoner, så håper jeg det går bra. Man har jo et realistisk syn på dette.

Les også: Heidi (23) reiser for å hjelpe flyktningene i Libanon

Fortsett å være godhjertet

Som Romerikes Blad skrev lørdag, så mener Akershus Røde Kors at engasjementet nå er helt strålende. De var også klare på at man ikke tidligere har opplevd lignende og at man derfor må prøve å holde engasjementet oppe i tiden framover.

– Privatpersoner er veldig flinke nå og det er ikke der det skorter. Det er lenger opp i systemet det svikter, og ansvaret blir lagt på det private. Man må fortsette å være rause og godhjertede så vil engasjementet bestå, kommenterer Salberg.