Brua stengt på grunn av flom

STENGT INNTIL VIDERE: Vannet har fortsatt ikke nådd opp til veibanen ved Leirsund bru, men veivesenet har likevel valgt å stenge brua.

STENGT INNTIL VIDERE: Vannet har fortsatt ikke nådd opp til veibanen ved Leirsund bru, men veivesenet har likevel valgt å stenge brua. Foto:

Lørdag morgen ble brua over Leira ved Leirsund stengt fordi vannet truer med å flomme over veibanen. Også i Lørenskog får store vannmengder følger for framkommeligheten.

DEL

Klokka 05.43 lørdag morgen stengte Statens vegvesen Leirsund bru på fylkesvei 1535 i Skedsmo på grunn av flom. Brua vil være stengt inntil videre, opplyser Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

Helt opp til brukaret

– Vannstanden er så høy at den når helt opp til brukaret, derfor ble veien stengt tidlig i dag morges, bekrefter trafikkoperatør Mette Brunæs i Vegtrafikksentralen øst.

STENGT: Brua over Leira mellom Rolf Olsens vei og Leirsund er stengt på grunn av flom. Ill.: Statens vegvesen

STENGT: Brua over Leira mellom Rolf Olsens vei og Leirsund er stengt på grunn av flom. Ill.: Statens vegvesen

Retningslinjene tilsier at entreprenør skal ut og sjekke når vannet når kotehøyde 105,2 på det aktuelle stedet.

– Vannstanden var enda litt høyere enn det da Mesta var ute og sjekket, konstaterer Brunæs.

Gangveien er fortsatt åpen, opplyser RB-fotograf Vidar Sandnes ved 08.45-tida.

– Kommunens folk på stedet opplyser at vannstanden har steget rundt to centimeter i løpet av de siste par timene, forteller Sandnes.

HØY VANNSTAND: Vannet i Leira når helt opp til brukaret.

HØY VANNSTAND: Vannet i Leira når helt opp til brukaret. Foto:

Ifølge yr.no skal det fortsette å regne i Leirsund-området fram til klokka 16 lørdag, før det igjen begynner å regne ved ett-tida natt til søndag og fortsetter fram søndag morgen i 07-tida. Nedbørsmengdene vil ligge mellom 0,1 og 0,2 millimeter i timen.

Mye vann i Lørenskog også

Også i Lørenskog skaper store vannmengder problemer for trafikken, og det er inntil videre redusert framkommelighet på riksvei 163 ved Lørenskog stasjon på strekningen Lørenskogveien-Østre Akervei på grunn av oversvømmelse.

– Her er alle kummer åpnet og vannet i ferd med å trekke seg tilbake, men det var rundt 15 centimeter vann i veibanen da det ble skiltet om redusert framkommelighet. Det går fint å passere, men budskapet til bilistene er at de må senke farten, sier Mette Brunæs.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken