Til topps med liten fisk

UKAS BILDE: Oda Kolsvik (3) fikk den minste fisken da familien konkurrerte på hytta i Rendalen. Men det er ingen tvil når juryen skal kåre vinneren av ukas bilde. Alle foto: Privat

UKAS BILDE: Oda Kolsvik (3) fikk den minste fisken da familien konkurrerte på hytta i Rendalen. Men det er ingen tvil når juryen skal kåre vinneren av ukas bilde. Alle foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Kampen om den største fisken i familien kan være vel så viktig som å vinne Romerikes Blads fiskekonkurranse. Bare spør Odin, Oda og Maya.

DEL

Ørreten var i hvert fall sulten på meitemark da det var fiskekonkurranse på hytta i Rendalen.

Det ble Odin Kolsvik (8) fra Dal som gikk til topps i den lokale konkurransen. Han fikk både den første og den største ørreten på årets fisketur på hytta.

– Gleden var til å ta og føle på da han vant konkurransen med både den første og den største fisken før mamma, forteller nettopp mamma Maya Andersen.

Lillesøster vant likevel

Maya forteller at gleden er stor når barna får fisk.

– Men det er ikke noe mindre glede når man får fisk selv, fortsetter hun.

Tre år gamle Oda Kolsvik nådde ikke helt opp i familiekonkurransen, men hun var også veldig fornøyd siden hun også fikk sin første fisk.

At Oda går til topps i konkurransen for ukas bilde er det derimot ingen tvil om.

Hun får en tredelt Shimano spinnstang, samt en slukboks med tilbehør fra RBs samarbeidspartner Gero Sportsfiske i Lillestrøm i premie.

Jentene i støtet

Kampen om ukas fisk var derimot mye jevnere, men valget falt til slutt på abboren som Cecilie Larsen Elsebutangen fra Lørenskog tok i Tokevannet i Telemark.

– Hun var storfornøyd med abboren på ett kilo. Det er veldig uvanlig med så store abborer i dette vannet, forteller Raymond L. Elsebutangen som sendte inn bildet.

Premien til Cecilie blir en Shimano haspelsnelle og en Abu fiskeveske med sluksett.

Tone Merete Olsen fra Hakadal var en hard konkurrent om ukepremien med en ørret på 1,2 kilo fra Lenningen i Etnedal.

Kaja Sollyst Hansen fra Lørenskog meldte inn en abbor som aldri ble veid.

– 4–500 gram tipper jeg, sa Kaja.

Juryen synes den ser vesentlig større ut.

Fangst uten stang

Det er ikke bare storfisk som meldes inn til fiskekonkurransen. Oskar Skaugseth Harlem, snart fem og fra Fetsund, hadde ikke engang fiskestang da han fanget en liten kantnål i sjøen ved Stensvik rett nord for Strömstad.

Det er ingen pinne han holder i hånda, men en fisk som er i slekt med sjøhesten.

Han fanget den rare fisken med bare hendene. Å få en slik liten fisk på krok hadde nok vært vanskelig, men det skal visst være mulig.

Her er reglene

Fiskekonkurransen går fram til 13. august og det kåres vinnere av både ukas bilde og ukas fisk.

Hver uke deles det ut to premier:

  • Enten en Shimano Nexave 2500 FD haspelsnelle og en Abu fiskeveske med sluksett (verdi 1600 kroner) eller en tredelt 7-fot Shimano Forcemaster BX 210 ML spinnstang med en slukboks med tilbehør (verdi 1850 kroner).

Årsvinnerne i hver kategori får i tillegg hvert sitt gavekort på fiskeutstyr til en verdi av 1500 kroner.

Fisken trenger ikke være fanget på Romerike, men fiskerne må ha tilknytning til Romerike.

Innmelding og bilder sendes til fisk@rb.no.

Romerikes Blads fiskekonkurranse skjer i samarbeid med Gero Sportsfiske i Lillestrøm, Normark Norge, Purefishing og Seeberg.

Artikkeltags