Her blir det ny rundkjøring

RUNDT: Det eksisterende Grankrysset får ny utforming og skal bygges om til ei rundkjøring med en diameter på 45 meter. Bildet er tatt fra toppen av bakken som leder ned mot Fetsundbrua.

RUNDT: Det eksisterende Grankrysset får ny utforming og skal bygges om til ei rundkjøring med en diameter på 45 meter. Bildet er tatt fra toppen av bakken som leder ned mot Fetsundbrua. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det planlagte boligfeltet i Granåsen og Løkenåsen skal få direkte adkomst til og fra Kompveien. Dermed blir Grankrysset erstattet av en ny rundkjøring.

DEL

Den nye løsningen i Grankrysset, som blir den fjerde rundkjøringa pendlerne på Kompveien må runde, er enstemmig vedtatt av kommunestyret i Fet.

Før arbeidene starter, skal det utføres arkeologisk registrering, men oppstarten av byggearbeidene er planlagt allerede i løpet av høsten.

– Den detaljerte gjennomføringsavtalen med Statens vegvesen er ikke inngått ennå, men planleggingen er i gang, forteller aurskogingen Morthen Bakke i Bakkegruppen som vil stå for prosjektet.

Ved utbygging av boligområder, er det utbygger som også står for infrastrukturen.

Kryssløsningen blir fremtidig hovedadkomst til Granåsen der Bakkegruppen vil bygge ut boliger. Etter krav fra Statens Vegvesen, får rundkjøringa en diameter på hele 45 meter og dermed må veiene mot nord og syd tilpasses den nye løsningen.

I tillegg er det behov for å flytte og tilpasse eksisterende busslommer. I planene er det dessuten lagt inn sykkelparkering.

– Vi vet ennå ikke hvor lang tid byggeperioden vil bli, men jeg regner med at vi bygger ut rundkjøringa i to halvdeler slik at trafikken kan ledes på den ene siden mens den andre bygges. Det er relativt stor trafikkbelastning på veien og vi vil gjøre dette så effektivt som mulig, lover Bakke.

Gang- og sykkelvei østover mot Heia og ned til Fetsundbrua, som Miljøpartiet De Grønne ønsket, blir det derimot ikke i denne omgang.

Forslaget er imidlertid spilt inn av Fet kommune til handlingsprogrammet for samferdselsplanen i Akershus fylke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken