Politiet aksjonerte mot hus – fant marihuanafabrikk

VESENTLIG BESLAG: 500 marihuanaplanter ble funnet i bolighuset i Fet da flere lensmannskontor samarbeidet i storaksjonen som foregikk lørdag kveld. Funnet tilsvarer 20 til 30 kilo «salgsferdig» marihuana, og har en verdi på to til fire millioner kroner. ALLE FOTO: VIDAR SANDNES

VESENTLIG BESLAG: 500 marihuanaplanter ble funnet i bolighuset i Fet da flere lensmannskontor samarbeidet i storaksjonen som foregikk lørdag kveld. Funnet tilsvarer 20 til 30 kilo «salgsferdig» marihuana, og har en verdi på to til fire millioner kroner. ALLE FOTO: VIDAR SANDNES Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

FET: Politiet fant lørdag kveld 500 marihuanaplanter i en enebolig i Fet. Fire personer ble pågrepet i løpet av natten, siktet for grove narkotikaforbrytelser.

DEL

Flere våpen ble beslaglagt i aksjonen – blant annet kom politiet over en ladd pistol og en maskinpistol på en av de siktedes bopel.

– Vi har avdekket en betydelig mengde marihuanaplanter. De 500 plantene vi har kommet over tilsvarer mellom 20–30 kilo ferdigprodusert marihuana. Dette er et stort parti som vi vil anslå har en salgsverdi på mellom to til fire millioner kroner, sier politiførstebetjent ved Romerike politidistrikt Gjermund Thoresen.

Storaksjon

Det var rett før klokka 18.00 lørdag kveld at politiet på Romerike slo til mot eneboligen som ligger i Fet kommune.

Storaksjonen lørdag kveld var et samarbeid mellom Lillestrøm politistasjon, Fet og Rælingen lensmannskontor og Aurskog-Høland lensmannskontor.

– Vi hadde mistanke om at noe foregikk, blant annet på grunnlag av lyder og lukt fra ventilasjonsanlegg, sier Thoresen.

Til tørk: Ferdig tørket marihuana, klar for salg ble funnet i vesentlige mengder inne i huset.

Til tørk: Ferdig tørket marihuana, klar for salg ble funnet i vesentlige mengder inne i huset.

Romerikes Blad var med da politiet tok seg inn i boligen. Ingen personer var da til stede i huset som viste seg å være fullt av marihuanaplanter.

Et omfattende ventilasjonsanlegg med varme-, fukt- og lysinstallasjoner har lagt grunnlag for den ulovlige produksjonen.

Fire personer pågrepet

4 ARRESTERT: I løpet av kvelden og natta pågrep politiet fire personer de mener har noe med huset i Fet å gjøre.

4 ARRESTERT: I løpet av kvelden og natta pågrep politiet fire personer de mener har noe med huset i Fet å gjøre. Foto:

Samtidig som politiet tok seg inn i boligen i Fet ble fire personer pågrepet på ulike adresser på Romerike. Alle er siktet for alvorlige narkotikaforbrytelser.

– Alle de pågrepne mener vi har en eller annen form for tilknytning til produksjonen som har foregått. En av personene har politiet svært god kjennskap til fra tidligere forhold. De andre har vi fra før lite eller ingen kjennskap til, sier Thoresen.

Plantenæring: Det aktuelle huset bar tydelig preg av å være en plantasje- ikke et vanlig bolighus.

Plantenæring: Det aktuelle huset bar tydelig preg av å være en plantasje- ikke et vanlig bolighus. Foto:

Ifølge politiet er en av de siktede eier av huset.

– Videre etterforskning vil gi flere svar på hva slags rolle de ulike personene har hatt. Vi er tidlig i etterforskningsfasen og kan ikke utelukke at det vil skje flere pågripelser utover i neste uke. Så langt mener vi å ha avdekket et nettverk og en profesjonalitet opp mot narkotikakriminalitet som er svært alvorlig, understreker Thoresen.

Store våpenbeslag

Politiet gjennomførte også ransaking av hjemmene til de siktede lørdag kveld.

På tre av adressene gjorde politiet større og mindre beslag av våpen.

– På en adresse i Rælingen fant vi flere våpen. Blant disse en ladd pistol og en maskinpistol sier Thoresen.

Politiet mener at vedkommende på denne adressen også er tilknyttet en mc-klubb som er i befatning med det såkalte enprosentmiljøet.

På tre av adressene ble det beslaglagt mindre partier marihuana som politiet mener stammer fra den aktuelle plantasjen.

I løpet av søndag ettermiddag vil politiet vurdere om de fire skal framstilles for varetektsfengsling.

Storaksjon: Huset var tomt da politiet ankom lørdag kveld.

Storaksjon: Huset var tomt da politiet ankom lørdag kveld. Foto:

Fakta

  • Lørdag kveld slo politiet på Romerike til mot et bolighus i Fet der de har hatt mistanke til at det har foregått marihuanaproduksjon.
  • Inne i huset fant politiet 500 marihuanaplanter, noe som tilsvarer 20–30 kilo «ferdig» marihuana.
  • Fire personer ble senere på kvelden pågrepet og siktet for alvorlige narkotikaforbrytelser. De fire har bosted i henholdsvis Aurskog-Høland, Rælingen og Skedsmo.
  • Det ble også funnet flere våpen hjemme hos de siktede lørdag kveld. Blant annet ble det funnet en ladd pistol og en maskinpistol. Det ble også gjort funn av marihuana hjemme hos tre av de aktuelle personene. Politiet tror dette er narkotika som stammer fra plantasjen som er avdekket i Fet.
  • En av de pågrepne er tilknyttet en mc-klubb som er i befatning med det såkalte enprosentmiljøet.
  • Politiet utelukker ikke flere pågripelser de kommende dagene.

Artikkeltags