Jarle toppet lista over «kjekke gutter», men hvem skrev lista?

TOPPET LISTA: Jarle Vaage fra Fet. FOTO: PRIVAT

TOPPET LISTA: Jarle Vaage fra Fet. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg skal briske med litt med dette, ler AP-politikeren

DEL

Det var i fjor sommer at den gamle bibliotekboka «Lille Lord Fauntleroy» dukket opp i forbindelse med et loppemarked i Oslo.

Det var Karine Bjørnsen som tilfeldigvis fant boka da hun skulle legge ned bøkene i en eske til loppemarkedet som korpset hennes arrangerte.

«Søt og kjekk»

På siste side i boka har en elev, muligens en 68-69- eller 70-modell laget en liste over søte og kjekke gutter ved den aktuelle skolen. På toppen av lista dukket Fet-politiker Jarle Waage opp.

– Denne skal jeg leve lenge på. Det var jo i tillegg gøy at boka skulle handle om en snill jarl. Jeg la ut lista som profilbilde på Facebook da jeg fikk se den, og tenkte jeg måtte briske meg litt. Jeg hadde nok en hemmelig beundrer på denne tida, ler Vaage.

KJÆRLIG HILSEN: Fra noen på B... FOTO: PRIVAT

KJÆRLIG HILSEN: Fra noen på B... FOTO: PRIVAT

Fant flere kjente

– Ifølge Bjørnsen var det helt tilfeldig at hun åpnet boka.

– Det var litt rart at jeg åpnet akkurat den boka og deretter bladde opp på siste side der lista er skrevet. Her var det flere kjente navn fra ungdommskolen, ler Bjørnsen.

Hun innrømmer imidlertid at hun tok med boka hjem og sendte bilde av lista videre til Helge, (nummer sju på lista) som hun fortsatt har kontakt med. Deretter ble den publisert på Facebook.

– Lista må ha vært skrevet i  1983 eller 1984 ved Brannfjell skole på Ekeberg i Oslo, forklarer hun videre. Vi lurer jo veldig på hvem som har skrevet den. Så langt har vi ikke greid å finne det ut, smiler Bjørnsen.

Søker hemmelig beundrer

Etter flere runder med diskusjoner på Facebook, står altså fortsatt spørsmålet uløst. Hvem skrev lista?

– Det vet vi ikke ennå. Det hadde jo vært morsomt å få vite. Vi har hatt en diskusjon på sosiale medier der flere mener det viktigste er å stå på denne lista, og at selve rangeringen ikke er så viktig. Så klart det er viktig å ligge på topp. Jeg registrerer at noen også er listet opp med spørsmålstegn, erter Vaage.

Helge Wekre mener det må være noen med fornavn på B som har skrevet den.

– Det kommer fram gjennom en av skribleriene på boka. Ingen har foreløpig meldt seg, ler han.

Artikkeltags