Gå til sidens hovedinnhold

Dette er viktig når vi velger feriested

Artikkelen er over 2 år gammel

For 6 av 10 nordmenn er maten noe de vurderer når de bestemmer hvor ferieturen skal gå.

Mens 46 prosent svarer at maten er en del av vurderingen når de velger feriemål, svarer 12 prosent at maten er hovedkriteriet. Nesten halvparten svarer også at de er villige til å betale mer for maten når de er på tur.

– At mat betyr mye for valg av reisen er ikke så rart. Man kan få mange kulinariske opplevelser på reisen, og mat har mye å si for hvordan man opplevde ferien. Det er veldig spennende å teste ut og bli kjent med nye retter, og noen blir kanskje også inspirert til lage retten når de kommer hjem, sier Mikala Riis Bagger. Hun er talsperson for momondo Norge.

Lokalmat forteller mye om kulturen, og er en veldig fin måte å bli kjent med landet eller stedet man besøker. 2 av 3 svarer at de spiser lokalmat på ferie.

– Mange foretrekker å spise lokalmat på ferie. For noen er det hovedårsaken til at de valgte nettopp det reisemålet, fastslår Riis Bagger.
 

Selv om de fleste liker lokalmat, er det litt forskjellig hvordan vi finner fram til steder å spise.

60 prosent liker best å gå på steder som ligger i nærheten av hotellet. 44 prosent velger å sjekke anbefalinger på nett, mens 39 prosent spør på hotellet. 29 prosent snakker med lokalbefolkningen. Her var det mulig å krysse av for flere alternativer.

PS! Momondos internasjonale undersøkelse om reisevaner og tendenser er gjennomført blant 26.216 respondenter i alderen 18-65 år fra 26 forskjellige land. Minimum 1.000 respondenter deltok i hvert land. (ANB)

Kommentarer til denne saken