Gå til sidens hovedinnhold

Feiringklinikken reddet - enige om videre samarbeid

Artikkelen er over 3 år gammel

Helse Sør-Øst vil fortsatt kjøpe viktige tjenester fra Feiringklinikken.

Tidligere i dag ble det klar at det skulle være et møte mellom Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) og Helse Sør-Øst (HSØ). Tema var usikkerheten rundt Feiringklinikkens framtid.

«Generalsekretær i LHL Frode Jahren og administrerende direktør i Helse Sør-Øst Cathrine M. Lofthus har i dag hatt et konstruktivt og godt møte», heter det i en pressemelding som er lagt ut på Helse Sør-Østs nettsider.

Det vises til det langvarige samarbeidet mellom de to partene.

«Dette samarbeidet er vi enige om å fortsette og utvikle videre», heter det videre.

En videreføring av avtalen betyr at pasientene er sikret fortsatt benadling på Feiringklinikken og at de 300 arbeidsplassene ved hjertesenteret er reddet.

Les også

– Beliggenheten er riktig og bygget blir lyst og flott

 

– Veldig lettet

Samtidig kommer det fram at de to partene har hatt en ulik forståelse av et møte i slutten av august der rammeavtalen hadde vært tema. Blant annet fryktet LHL, som eier og driver Feiringklinikken, at HSØ varslet kutt i rammeavtalen, noe som vile få konsekvenser for hjertesenterets videre drift.

«Helse Sør-Øst RHF bekrefter at LHLs hjertesenter skal videreføres i henhold til gjeldende rammeavtale med stabile og forutsigbare rammebetingelser», skriver HSØ på sine nettsider.

Generalsekretær i LHL, Frode Jahren, er godt fornøyd med møtet.

– Vi er veldig godt fornøyd og veldig lettet, sier Jahren til Romerikes Blad.

Han mener dette er en veldig tydelig klargjøring fra HSØ om at samarbeidet skal fortsette.

De ansatte både ved Feiringklinikken og Glittreklinikken blir informert om de gode nyhetene på et allmøte fredag ettermiddag.

Les også

Feiringklinikken på topp

 

Ser framover

– Nå retter vi blikket fremover mot innflytting i nytt sykehus, sier Jahren, som samtidig benytter anledningen til å takke ansatte, pasienter og støttespillere for oppslutningen som er vist for å bevare Feiringklinikken.

I det videre samarbeidet skal det, ifølge HSØ og LHL, vurderes ulike samarbeidsmodeller mellom LHL som ideell aktør og Helse Sør-Øst RHF for å sikre et godt tilbud til hjertepasientene. De årlige ytelsesforhandlingene skal avklare volum, pris og øvrige forhold for kommende år.

Kommentarer til denne saken