Kristian (18) invitert av Erna til toppmøte mot mobbing

TAKKNEMLIG: – Dette er stort, kanskje enda større enn da jeg ble kåret til «Årets forbilde», sier Kristian Sætre.Foto: Per Stokkebryn

TAKKNEMLIG: – Dette er stort, kanskje enda større enn da jeg ble kåret til «Årets forbilde», sier Kristian Sætre.Foto: Per Stokkebryn

Artikkelen er over 4 år gammel

ÅRNES: Kristian Sætre (18) er invitert av statsminister Erna Solberg til å delta på et toppmøte mot mobbing.

DEL

I desember ble Årnes-gutten kåret til «Årets forbilde» for sin kamp mot mobbing.


Nå har han fått invitasjon fra statsministeren til et toppmøte i regjeringens representasjonsbolig i Oslo fredag 30. januar.

– Dette er stort

– Dette er stort, kanskje enda større enn da jeg ble kåret til «Årets forbilde». Jeg er utrolig takknemlig. Invitasjonen er et bevis på hvor langt vi har kommet, sier Kristian Sætre, som driver Facebook-siden «Oss Mot Mobbing».


Den har over 5.300 medlemmer og har gitt og gir god hjelp til mange mobbeofre.

Utforme ny politikk

Invitasjonen til toppmøtet er undertegnet Erna Solberg personlig. Hun skriver blant annet:


«Jeg ønsker å invitere til et toppmøte mot mobbing der vi tydelig og klart får løftet fram stemmene til dere som selv er blitt utsatt for mobbing. På samme tid ønsker jeg å få engasjerte mange med ansvar og innflytelse i arbeidet med å utforme en bedre politikk for å forebygge og bekjempe mobbing.»


Rektorer og lærere, representer for elevene, foreldrene, barnehagene, samt fagpersoner og organisasjoner som har mobbing som en del av sitt ansvar, er invitert til toppmøtet.

Flere statsråder

Statsministeren har med seg flere representanter for regjeringen til møtet, deriblant kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og helse- og omsorgsminister Bent Høie.


– Hjelper det med et slikt toppmøte, Kristian? Det er laget mange manifester og erklæringer mot mobbing, uten at det ser ut til å ha hjulpet?


– Det har du rett i, men jeg føler at det blir gjort noe nytt nå. Det blir i 2015 fokusert mye på arbeidet mot mobbing, fra høyeste hold. Når både mobbeofre og andre aktører er invitert til toppmøtet, har jeg tro på at vi vil komme fram til noe som vil føre fram, sier Kristian Sætre.


Fakta

  • Kristian Sætre (18) fra Årnes har viet livet sitt til kampen mot mobbing.
  • For ett år siden startet han Facebook-siden «Oss Mot Mobbing», som nå har over 5.300 medlemmer.
  • I desember ble han kåret til «Årets forbilde» av VG, TVNorge og Gjensidigestiftelsen.

Artikkeltags