Gå til sidens hovedinnhold

Har samlet inn 16.000,- på Facebook

Taco har medfødt hjertefeil og må opereres. Nå er det innsamling på Facebook.

Artikkelen er over 5 år gammel

Hunden Taco kommer til å dø hvis han ikke får en kostbar operasjon. Nå ser det ut som en innsamling på Facebook kan redde livet hans.

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

– Jeg begynte å gråte da jeg så at vi hadde fått inn så mye penger, sier Seline Nordhammer.

Etter at hun for fire dager siden opprettet en facebookside har de fått inn 16.000 kroner. Operasjonen koster 30.000, og det vil si at de nå er over halvveis i innsamlingen.

Hun og kjæresten Espen Fjellheim har den lille chihuahua-valpen Taco på ti uker. De fikk tidlig en mistanke om at noe var galt med den lille krabaten.

– Da vi holdt han, merket vi at hjertet dunket ekstra kraftig, og i tillegg var han mindre enn den andre valpen i kullet, forteller Nordhammer.

På en valpesjekk for to uker siden fikk de beskjed om at hunden var alvorlig syk.

– Han har PDA hjertefeil. Kort fortalt så er dette en blodåre som fungerer som en «snarvei» utenom lungene i fosterlivet. Denne skal egentlig lukke seg kort tid etter at valpen er født. Det har den ikke gjort, og derfor må det en operasjon til for å «knyte» den igjen, forklarer Fjellheim.

Rørt og overrasket

Paret har allerede brukt mye penger på undersøkelser, og de har ikke råd til å betale for operasjonen på egenhånd.

Uten operasjon vil ikke Taco leve i mer enn ett år til. De bestemte seg derfor for å lage en facebookside som har fått navnet «Hjelp Taco med hjerteoperasjon».

– Vi har sett slike innsamlinger på Facebook tidligere, og vi tenkte at vi måtte gjøre alt vi kunne for at dette skal gå bra, forteller Nordhammer.

Donasjonene har strømmet på både fra kjente og ukjente. Paret er rørt og overrasket over at så mange ønsker å hjelpe.

– Det er fantastisk å se hvor store hjerter folk har for en liten valp!

Alle beløp betyr noe

Operasjonen til Taco bør gjennomføres innen de neste seks ukene.

– Han kan leve en liten stund uten operasjon, men da vil han leve i smerter og etter hvert få hjertesvikt. Uten operasjon så måtte han derfor ha blitt avlivet, sier Nordhammer.

Selve operasjonen er ikke forbundet med mye risiko, og Taco vil bli helt frisk av operasjonen. Han merker heller ikke noe til sykdommen foreløpig.

– Nå har han ingen symptomer, men en dag kommer de og da vil det gå raskt nedover, sier Nordhammer.

I løpet av de siste dagene har hun blitt mer optimistisk til at de kommer til å få inn pengene de trenger. Hun understreker at absolutt alle beløp betyr noe.

– Selv bidragene på 10 og 20 kroner setter vi veldig pris på. Hvis mange setter inn bare en krone så blir det penger av det også til slutt, sier hun.

Hvis du vil bidra kan du sette inn penger på kontonummer 1286.42.20515 eller vippse til telefonnummer 46651189.

 

Kommentarer til denne saken