Gå til sidens hovedinnhold

Nærmer seg én million for mamma

Michelle Enger (22) fra Enebakk startet egen innsamlingsaksjon etter morens død

Artikkelen er over 5 år gammel

Da moren døde av kreft i 2014, bestemte Michelle Enger seg for å samle inn én million kroner til kreftsaken. På søndag kan hun nå målet sitt.

80 innsamlingsbøsser fra Kreftforeningen er på vei til Enebakk og 22 år gamle Michelle Enger. På søndag arrangerer hun Krafttak mot kreft i hjembygda si.

– Jeg har satt meg et mål om å samle inn én million kroner i løpet av 2016. Jeg satte meg det målet på minnefondet til mamma, forteller Michelle.

Innsamling og bryllup

Det hele startet en januardag i 2013. Moren til Michelle, Gry Enger, får diagnosen brystkreft. Fembarnsmoren må fjerne brystet og gjennom omfattende cellegift. Men ett år senere har kreften spredd seg til skjelettet. Foreldrene til Michelle bestemmer seg for å gifte seg.

– Mamma og pappa planla bryllup i mars 2014. Da fikk mamma plutselig for seg at hun skulle arrangere en egen innsamlingsaksjon for kreftforeningen i Enebakk, forklarer Michelle.

Det ble både bryllup og tidenes første Krafttak mot kreft i Enebakk den mars-måneden i 2014. Og etter at idrettslag, fritidsklubb og andre frivillige hadde vært i aksjon, samlet hun inn 233.100 kroner til kreftsaken.

Viderefører aksjonen

På Michelle sin 21-årsdag i november 2014 ligger moren på sykehus. Kreften har spredd seg videre til lever og hjerne. To dager senere dør Gry, og Michelle og hennes fire småsøsken mister moren sin. Pappa Roger mister kona si, og livet skal aldri bli som før.

Så kommer mars-måned igjen, og det er ett år siden moren arrangerte sin egen Krafttak mot kreft-innsamling i bygda.

– Det var bare fire måneder siden mamma døde, men plutselig bestemte jeg meg for at jeg ville videreføre det hun brant for, sier Michelle.

Og nok en gang gikk 80 bøsser fra hus til hus i Kirkebygda, Flateby og Ytre Enebakk.

Trenger hjelp fra bygda

Til nå har Michelle samlet inn 720.000 kroner til kreftforeningen. Det er nok en gang blitt mars-måned, og Michelle er klar med de 80 innsamlingsbøssene sine. Nå håper hun at bygda trår til på søndag.

– Jeg føler at engasjementet her i bygda har dabbet litt av. Jeg trenger hjelp! Jeg vil så gjerne nå målet mitt om å samle inn én million kroner, og det klarer jeg ikke uten bygdas støtte, sier hun.

Hjelper andre

Pressesjef Erik Vigander i Kreftforeningen synes innsatsen til Michelle er helt fantastisk.

– Vi har samarbeidet med Michelle lenge, og hun gjør en utrolig flott innsats for Kreftforeningen. Hun er absolutt en av dem som har bidratt mest som enkeltperson, sier pressesjefen.

Det er over 31.000 mennesker i Norge som får kreft hvert år.

– Det betyr at alle kjenner noen som har eller har hatt kreft. Michelle mistet mammaen sin. Ved å samle inn penger, hjelper hun nå andre, så de kanskje kan få beholde mammaen sin. All ære til henne, sier han.

Fakta

  • Krafttak mot kreft er kreftforeningens bøsseaksjon, som blir gjennomført for 11. året på rad
  • Over 20.000 bøssebærere vil besøke norske hjem i uke 9 og 10
  • I Akershus fylke er totalt 29 skoler med på aksjonen og cirka 3.000 bøssebærere
  • Pengene som samles inn i årets aksjon skal gå til forskning på behandling og tilbud til alle som i dag har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av
  • Michelle Enger (22) arrangerer sin egen Krafttak mot kreft i Enebakk søndag 6. og mandag 7. mars
  • Vil du gå med bøsse, møt opp på ungdomsklubben på Flateby søndag 14.30, på Strømsborg og Enersen i Kirkebygda søndag 16.30 og på kunstgressbanen på Mjær i Ytre Enebakk mandag 17.30. Michelle har også opprettet en egen Facebook-side. Den heter Krafttak mot kreft, avdeling Enebakk
  • Michelle har til nå samlet inn 720.000 kroner til Kreftforeningen. Målet er å nå én million kroner i løpet av 2016
  • Michelle arrangerer også Rosa sløyfe-hopping på Fortuna rideklubb på Flateby 13. mars klokka 10.00
  • Kilde: Kreftforeningen

 

Kommentarer til denne saken