Rekordår for elektrogiganten

FORNØYD SJEF: Konsernsjef for Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch. Foto: Elkjøp

FORNØYD SJEF: Konsernsjef for Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch. Foto: Elkjøp

Artikkelen er over 1 år gammel

Sterk vekst i hele Norden gir rekordår for Elkjøp Nordic.

DEL

Nye investeringer, økende nettsalg, iPhone-lanseringer og stor etterspørsel etter større tv-er har lønt seg for elektrogiganten i 2017: I løpet av seks måneder økte konsernets omsetning med åtte prosent, mens resultatet økte med 17 prosent, sammenlignet med fjoråret, skriver Elkjøp Nordic i en pressemelding.

I perioden mai til oktober leverte Elkjøp Nordic en omsetning på 17,67 milliarder NOK, med et resultat på 448 millioner kroner.

Teamet til konsernsjef Jaan Ivar Semlitch har dermed levert det beste halvårsresultatet i selskapets historie, både når det gjelder omsetning og inntjening.

– Hva mer kan en konsernsjef ønske seg til jul? sier Semlitsch.

Lønnsomme investeringer

Store investeringer i et splitter nytt helautomatisk lager og systemer for automatisk varepåfylling er også noe av bakgrunnen til de gode resultatene for selskapet, som fram til i høst hadde hovedkvarter i Lørenskog.

– Disse investeringene har sikret en langt bedre tilgjengelighet av produkter i butikkene våre og betyr at kundene våre i langt større grad kan få det de ønsker hos Elkjøp til lave priser, sier Semlitsch.

Høye veksttall

Alle konsernets 416 butikker i Norden har bidratt til det rekordhøye resultatet:

  • Norge, med både Elkjøp og Lefdal, leverte en vekst på 13 prosent sammenlignet med fjoråret, med en omsetning på 5,8 milliarder norske kroner (NOK).
  • Elgiganten AB i Sverige omsatte for 5,3 milliarder NOK, en vekst på ni prosent.
  • Gigantti i Finland viser til samme vekst med 2,6 milliarder NOK i omsetning.
  • Elgiganten AS i Danmark leverte en omsetning på 3,6 milliarder NOK, en vekst på sju prosent sammenlignet med fjoråret.

Første halvår inkluderer ikke Elkjøp Nordics massive Black Friday-salg, hvor Elkjøp var den første innen varehandel i Norden til å omsette varer for over en milliard kroner på én eneste dag. Omsetningen nådde totalt 1,32 milliarder denne siste fredagen i november.

Fakta

  • Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.
  • Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.
  • Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.
  • Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Artikkeltags