Gå til sidens hovedinnhold

Elkjøp-ansatte får beholde jobben – inntil videre

Artikkelen er over 2 år gammel

Elkjøp-ansatte får bli inntil det er avgjort om oppsigelsen av sjåfører og lagerarbeidere på Lørenskog er lovlig eller ikke. Det har lagmannsretten bestemt.

– Vi er utrolig glad for at lagmannsretten behandlet spørsmålet, og vi har fått en avgjørelse vi er superfornøyd med. Retten går langt i å ta stilling til om oppsigelsene er gyldige. Vi er fornøyd, sier leder Pål Aronsen i Oslo Transportarbeiderforening til FriFagbevegelse.

Elkjøp tar foreløpig avgjørelsen til etterretning.

– Vi skal sette oss nærmere inn i den og gjøre en grundig vurdering over helgen, men uansett vil vi innrette oss i henhold til det retten bestemmer, sier personalsjef Stein Riibe i Elkjøp til avisen.

Les også

Da Elkjøp undersøkte PC-en til kunden, ble det slått alarm

 

Saken har utgangspunkt i en streik sist sommer der 40 ansatte fikk gjennomslag for at selskapet inngikk tariffavtale. Elkjøp mente det ble for dyrt å betale tarifflønn, de bestemte seg for å slutte med utkjøring av varer og leide inn et annet selskap til dette.

De ansatte ble sagt opp, men en gruppe av dem protesterte. De mente oppsigelsene var ugyldig og krevde å få stå i stillingene.

Elkjøp fikk opprinnelig støtte for oppsigelsene i Nedre Romerike tingrett, men Eidsivating lagmannsrett bestemte fredag at det er tvilsomt om Elkjøp har forsøkt nok for å sikre de ansatte nye oppgaver. De får dermed bli i jobben inntil det er endelig avgjort om den opprinnelige oppsigelsen er ugyldig.

Les også

Elkjøp innrømmer problemer i julestria

Les også

15 oppsagte Elkjøp-ansatte tapte i retten

Les også

Oppsagte lagerarbeidere går til sak mot Elkjøp og krever å få beholde jobben

 

Les også

Gikk til streik i sommer – nå mister 45 ansatte jobben

Kommentarer til denne saken