– Det har vært mye arbeid og det er godt å endelig kunne tilby kundene hurtiglading. Muligheten for å lade elbiler var det vi manglet for å få et helhetlig tilbud, sier daglig leder ved Nebbenes Kro, Morten Østnor.

I samarbeid med Fortum og Tesla tilbyr nå veiserviceanlegget lading ved verdens største hurtigladestasjon, ifølge Elbilforeningen.

– Jeg ville at det skulle være så mange ladere at elbilistene slapp å vente i kø. Derfor gikk vi aktivt ut for å gjøre det så stort som mulig. Det skal være lettvint å kjøre elbil, fortsetter han.

– Hvorfor Nebbenes?

– E6 er den veien i Norge der flest elbiler kjører. Det er også passe langt mellom Oslo, Lillehammer og Elverum, svarer Østnor.

Oslo–Trondheim

En som også var strålende fornøyd var leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive.

– Stasjonen er et ledd i en korridor som blir bygget mellom Oslo og Trondheim som skal være ferdig 1. november i år. Da skal det være en hurtiglader for hver femte mil, sier han.

Det betyr at alle elbileiere kan kjøre mellom storbyene, uten å være redd for å gå tom for strøm.

– De fleste elbilene har en rekkevidde slik at de også kan hoppe over en stasjon, men allikevel komme fram, sier han.

I år har Fortum bygget 160 hurtigladere i Norge, og de vil fortsette i det samme tempoet i tiden framover.

– Elbiler er i vinden og vi vil legge til rette for flere elbil-eiere. September og oktober blir veldig hektiske måneder da vi vil få på plass en rekke ladestasjoner før vinteren setter inn.

Saken fortsetter under bildeserien:

Bildeserie

Åpnet verdens største hurtigladestasjon

– Muliggjør lange reiser

Med 20 såkalte Superchargere blir anlegget Teslas største hurtigladestasjon i verden.

– Supercharger-nettverket blir bygget ut for å muliggjøre lange reiser for våre kunder. De blir plassert ut langs viktige reiseruter, og da er E6 et naturlig valg, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla.

Utbyggingen er en del av Teslas ønske om å dekke de største veiene i Norge.

Tesla-kortesje

– For tre år siden åpnet vi landets første Supercharger, dette blir den 27. vi nå åpner i Norge. Vi vet at det er mange som gleder seg til å kunne bruke denne.

På Tesla Owners Clubs Facebook-side meldte opp mot 100 personer at de skulle være med under åpningen, det gleder Sandvold Roland.

– Det er kjempegøy. Vi har svært engasjerte eiere som elsker bilene sine. Tesla betaler ikke for synlighet gjennom reklame. Vi lever av fantastiske produkter og fornøyde kunder, sier han.

FAKTA:

  • Per. 22 juni var det 16.356 elbiler i Akershus.
  • På Romerike er det 21 hurtigladestasjoner. I tillegg er flere under planlegging.
  • De mest populære elbilene er Nissan Leaf (22.716), VW e-Golf (14.190) og Tesla Model S (10.954).

Kilde: Elbilforeningen.no