Ga hytte i gave til Utøya

APPLAUS: Gesten fra Hans-Arvid Øberg høstet stor applaus på Utøya fredag ettermiddag.

APPLAUS: Gesten fra Hans-Arvid Øberg høstet stor applaus på Utøya fredag ettermiddag. Foto:

Av

Hans-Arvid Øberg fra Eidsvoll ga hytte i gave til Utøya.

DEL

UFs sommerleir på Utøya ble åpnet av leder Ina Libak torsdag. Dagen etter ble den nyeste hytta på øya åpnet. Hytta heter Eidsvollhytta etter hjemkommunen til giver Hans-Arvid Øberg. Han er far til én av de tre ungdommene fra Eidsvoll som var på Utøya i 2011, og har gitt hytta i gave til AUF og Utøya. 

I sin tale takket Øberg AUF for den jobben de har gjort og fortsatt gjør, og at det er en stor glede å få gi denne gaven til AUF. Han var også glad for at så mange av dagens AUFere fra Akershus og familiene til én av de andre ungdommene var tilstede under åpninga.

EIDSVOLL-HYTTA: Denne hytta er det nyeste tilskuddet på Utøya.

EIDSVOLL-HYTTA: Denne hytta er det nyeste tilskuddet på Utøya. Foto:

Hytta, som er større og annerledes enn de andre hyttene som er satt opp, har tre rom som et symbol for de tre ungdommene fra Eidsvoll som var på Utøya under terrorangrepet i 2011. Kun to av dem kom hjem. 

AUF-leder Ina Rangønes Libak takket for gaven på vegne av AUF. 

– Denne gaven er så fin at jeg nesten sliter med å finne ord, selv om vi jo egentlig skulle ønske at vi ikke skulle fått den. Hele AUF setter stor pris på at vi har fått en gave i form av en ny hytte til øya vår. Den vil bidra til at AUFere og andre som gjester Utøya kan sove litt mer komfortabelt enn om man sov i telt.

GIVER: AUF-leder Ina Rangønes Libak sammen med hytte-giver Hans-Arvid Røberg.

GIVER: AUF-leder Ina Rangønes Libak sammen med hytte-giver Hans-Arvid Røberg. Foto:

Artikkeltags