Stadig flere forsikrer katten

 *** Local Caption *** Det er stadig flere som forsikrer kattene sine.

*** Local Caption *** Det er stadig flere som forsikrer kattene sine. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Blir pus syk, kan behandlingen koste titusenvis av kroner.

DEL

Hele 35 prosent av norske husholdninger har katt, mens 37 prosent av norske husholdninger har hund. Det viser nye tall fra analyseselskapet Euromonitor.

Til sammen er det over 1,5 millioner kjæledyr her i landet, 126.000 hunder og katter er forsikret, ifølge forsikringsbransjen.

– På få år har andelen forsikrede katter økt med 80 prosent hos oss, mens antall hunder med forsikring har økt med over 20 prosent, forteller kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring.

Bruker mer penger

–Vi ser at eierne bruker stadig mer penger på kjæledyrene sine, både på fôr og stell, så det overrasker ikke at de er opptatt av å forsikre noe av det kjæreste de har, sier administrerende direktør Morten Baastad i DKSH og Premium Pet Products Norge. Beregninger viser at nordmenn har 765.000 katter, 462.000 hunder og 350.000 andre typer kjæledyr som gnagere og fugler.

Det varierer hvilke sykdomstegn eierne melder fra til forsikringsselskapene om.

– Det er stor variasjon i hvilke plager dyrene behandles for, men vi ser et stort behandlingsbehov for øyne og ører, forteller Slettemoen.

6.000 kroner i snitt

Skal du forsikre hund eller katt, er det viktig å sjekke at også medisiner er dekket av forsikringen, ikke bare selve behandlingen hos veterinæren.

– Omkostningene til  veterinær og medisiner øker stadig, og det er nok medvirkende til at stadig flere velger å forsikre dyrene sine, sier Heidi Tofterå Slettemoen.

– I gjennomsnitt utbetales det ca 6.000 kroner per rapporterte skade, men enkelte sykdomsforløp er svært dyre, og koster titusenvis av kroner, uttaler Slettemoen.

Også reiseforsikringen kan dekke veterinærutgifter inntil 1.000 kroner for kjæledyr som er med på reise i hele verden utenfor Norden, om du har dyrene med på tur. (ANB)

Artikkeltags