Gå til sidens hovedinnhold

Her hopper løven på Sabina (25)

Artikkelen er over 5 år gammel

SØR-AFRIKA/LØRENSKOG: Sabina Marthinsen (25) fra Lørenskog har fulgt drømmen og dratt tilbake til Sør-Afrika for å jobbe med dyr. Det første møtet med løvene endte med at hun ble «angrepet».

– De er ganske sterke så jeg måtte bruke mye makt for å klare å dytte den ned, sier Sabina som befinner seg i Orkney i Sør-Afrika.

Hun hadde gått inn til de store kattedyrene i reservatet hun jobber og koste med en tiger da løven ble sjalu og hoppet på henne.

– Siden de fortsatt er veldig lekne, og jeg var uoppmerksom, så benyttet den ene løven anledningen til å hoppe på meg. Det gikk bra, men noen kloremerker ble det jo, sier hun kjapt.

Tirsdag ankom 25-åringen Sør-Afrika etter en lang reise fra Norge. Kontrasten fra snøfylte Romerike kunne nesten ikke vært større.

Jobber frivillig

I Sør-Afrika jobber Sabina med å passe på dyrene som befinner seg på reservatet. Hun nevner blant annet løver, tigre, sjiraffer, hester, nesebjørner og vaskebjørner som noen av dyrene de tar vare på.

– Det er i tillegg mange gårdsdyr her som alle sammen skal ha mat. Oppgavene våre går ut på å mate dyrene, rydde og vaske bur og rett og slett ta vare på dyrene. Aller best liker jeg selvfølgelig å leke med dyrene på fritiden, men de minste er ganske rampete.

Sabina har ved en tidligere anledning jobbet som frivillig med dyr i Sør-Afrika. Det var dette som gjorde at hun igjen reiste ned.

– Grunnen til at jeg ville reise tilbake er rett og slett at jeg virkelig har levd på opplevelsen jeg fikk sist. Man får så ufattelig flotte minner.

Jobben kan derimot til tider være særdeles tøff.

– Å jobbe som frivillig er tøft, men det er en fantastisk jobb som du får så mye glede av. For dem som ikke har gjort noe lignende er det nok vanskelig å forestille seg hvor givende dette er.

– Du får så mye kjærlighet fra dyrene og jeg går rundt og smiler fra øre til øre uansett hva vi blir satt til å gjøre.

Bildeserie

Sabina i Sør-Afrika

 

Elsker dyr

Lørenskog-jenta forteller at hun elsker dyr, og spesielt katter.

– Jeg blir ofte kalt «crazy cat lady», med det går helt fint, sier hun og ler.

Det er gjerne de store kattedyrene som tiltrekker seg oppmerksomheten til Sabina.

– En av grunnene til at jeg reiste hit var at de hadde mange store kattedyr, det har foreløpig vært som en drøm.

På spørsmål om hun vil ta flere turer til Sør-Afrika for å jobbe med dyr kommer svaret kontant.

– Jeg kommer helt klart til å reise tilbake igjen. Det blir kanskje ikke det samme stedet og det blir nok ikke til neste år, men jeg skal til Sør-Afrika igjen. Man blir så takknemlig når man får muligheten til å gjøre dette arbeidet flere ganger, avslutter Sabina.

Turen til Sabina kan du følge på hennes blogg her!

 

Kommentarer til denne saken