Dødsbrannen: En av de siktede løslatt

LØSLATT: 57-åringen som er siktet for drapet på en mann i 60-årene blir fredag løslatt fra varetekt.

LØSLATT: 57-åringen som er siktet for drapet på en mann i 60-årene blir fredag løslatt fra varetekt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Drapssiktet 57-åring løslates i løpet av fredagen.

DEL

Forsvarer Gunhild Lærum bekrefter at den 57 år gamle mannen som er siktet for drap etter at en mann i 60-årene omkom i en brann i en bolig på Skedsmokorset forrige fredag vil bli løslatt.

– Jeg mottok kjennelsen fra lagmannsretten nå nettopp og der ble det klart at de løslater min klient, opplyser hun til RB.

I kjennelsen blir løslatelsen begrunnet med at det ikke er beskrevet godt nok hvilken tilknytning mannen skal ha til saken. 57-åringen samt en 28-åring ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll på grunn av bevisforspillelsesfare. Dette valgte Lærum og hennes klient å anke.

– Faktum er veldig utydelig. Det står ingen begrunnelse i fengslingskjennelsen fra tingretten. Han bor i området og er venn med avdøde, men utover har det ikke vært noen tilknytning, påpeker advokaten.

– Hvordan ser klienten din på løslatelsen?

– Han er selvsagt glad for dette, men han er i sorg. En god venn av ham har omkommet.

Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt er påtaleansvarlig i saken.

– Vi tar lagmannsrettens kjennelse til etterretning. Utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier hun til RB.

RB har vært i kontakt med advokat Dag Svensson som forsvarer den 28 år gamle mannen som også ble fengslet mandag. De valgte å ikke anke tingrettens kjennelse til lagmannsretten.

Artikkeltags