Knivdrept 21-åring var fra Romerike

DREPT: Én 21-åring, opprinnelig fra Romerike ble knivdrept utenfor Narvik tirsdag kveld. Én 20 år gammel mann ble sendt til sykehus med alvorlige skader. (Foto: Fritz Hansen, Fremover)

DREPT: Én 21-åring, opprinnelig fra Romerike ble knivdrept utenfor Narvik tirsdag kveld. Én 20 år gammel mann ble sendt til sykehus med alvorlige skader. (Foto: Fritz Hansen, Fremover)

Artikkelen er over 2 år gammel

Den omkomne etter knivdramaet i Narvik tirsdag, var opprinnelig fra Jessheim. I ettermiddag ble gjerningsmannen varetektsfengslet.

DEL

– Politidistriktet har mottatt en varsling om hendelsen, og vi er orientert om forholdet, bekrefter lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor.

Den avdøde 21-åringen – som har vært aktiv i idrettsmiljøet på Romerike – studerte i Nordland.

Knivstukket

Det var tirsdag kveld at politiet i Narvik fikk melding om en trafikkulykke utenfor Narvik, som viste seg å være langt mer dramatisk.

Da politiet kom til stedet var to personer hardt skadd av det som tilsynelatende var stikkskader.

«Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, en person ble fløyet til sykehus med ambulansehelikopter – den andre personen ble bekreftet omkommet på stedet», opplyser politiet i en pressemelding.

En 23-åring meldte seg senere på kvelden til politiet.

TRAFIKKULYKKE: Politiet fikk først melding om at det skulle dreie seg om en trafikkulykke. Da politiet kom til stedet, fant de to menn med stikkskader.

TRAFIKKULYKKE: Politiet fikk først melding om at det skulle dreie seg om en trafikkulykke. Da politiet kom til stedet, fant de to menn med stikkskader. Foto:

Krevd for penger

I en e-post skriver 23-åringens forsvarer Egil Malm at foranledningen til episoden var at den avdøde og den skadde personen oppsøkte siktede i hans bopel i Ballangen. De krevde penger av han, hvilket han ikke kunne gjøre opp for.

Siktede ble derfor med i bilen tilbake mot Narvik. Han skal da ha sørget for å ta med seg kniv fra hjemmet.

– Under kjøreturen utviklet det seg en heftig diskusjon som eskalerte, skriver Malm.

Det endte med at den 20-årige mannen som nå ligger skadd på Universitetssykehuset i Nord-Norge stanset bilen brått, hvilket medførte at siktede ble meget redd.

– Han hadde under kjøreturen følt et meget sterkt press fra de to og oppfattet dem begge som meget «sure».

Det skal også ha vært derfor han tok fram kniven.

– Da bilen stanset på et mørkt og folketomt område utenfor Narvik ble siktede veldig redd og foretok knivstikking i affekt. Han stakk vilt rundt seg og vet ikke hvor han traff. Han var da så uheldig at de to ble påført store skader, skriver forsvareren.

Politiet ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

SAMSVARER: Etterforskningsleder Jostein Kroken (t.v.) og politistasjonssjef Egil Sletteng kunne fortelle at den siktedes forklaring, samsvarte med tekniske spor.

SAMSVARER: Etterforskningsleder Jostein Kroken (t.v.) og politistasjonssjef Egil Sletteng kunne fortelle at den siktedes forklaring, samsvarte med tekniske spor. Foto:

– Fant kniv

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag bekrefter politiet at mannen ble hentet av de to mennene i sin egen bopel, og at han tok med seg kniven derfra, skriver VG.

– Han ble umiddelbart pågrepet av politiet da han meldte seg ved 21-tiden, og det blir tatt et avhør der han erkjenner de faktiske forholdene og erkjenner straffskyld, sa etterforskningslederen under pressekonferansen.

Avisen skriver videre at Egil Sletteng ved politiet i Narvik forteller at det er samsvar med 23-åringens forklaring og de tekniske funnene på stedet.

– Det er funnet en kniv, og den samsvarer med stikkskadene på avdøde og skadede. Det er siktede som har påvist hvor kniven var, sier Sletteng til NRK.

FORSVARER: Egil Malm er 23-åringens forsvarer.

FORSVARER: Egil Malm er 23-åringens forsvarer. Foto:

Mann siktet for drap

Til avisen Fremover, forteller forsvarer Malm at 23-åringen er siktet for forsettlig drap og grov kroppsskade. Han har det nå svært tungt.

– Han er svært berørt. Helt nedbrutt, forteller Malm.

Mannen erkjenner straffskyld og samtykket til politiets begjæring om varetektsfengsling onsdag ettermiddag.

– Men han forstår ikke helt hva han har gjort, tilføyer advokaten.

Varetekstfengslet

23-åringen er onsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker. Han er også ilagt brev- og besøksforbud i én uke.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005 Send video

Artikkeltags