Skal ha kvalt brite på ferie: Mann i 50-årene etterlyst av Interpol

ETTERSØKT: Romerikingen i 50-årene er ettersøkt i 188 land etter at han ikke møtte opp til to rettsmøter i forbindelse med et drap på en 34 år gammel britisk turist.

ETTERSØKT: Romerikingen i 50-årene er ettersøkt i 188 land etter at han ikke møtte opp til to rettsmøter i forbindelse med et drap på en 34 år gammel britisk turist. Foto:

En nordmann i 50-årene er anklaget for å ha drept en britisk statsborger på et hotell i Thailand. Nå er han etterlyst via Interpol.

DEL

Mannen som i slutten av august ble pågrepet for drapet på den britiske statsborgeren ble løslatt mot kausjon med meldeplikt. Han ble fratatt passet og skulle egentlig i et rettsmøte 2. september.

Der dukket han ikke opp og ifølge TV 2 som først omtalte saken, var årsaken at han ønsket å ha med seg sin norske advokat i rettsmøtet.

Den påfølgende helgen reiste hans advokat fra Oslo til Phuket for å treffe klienten. 9. september skulle nordmannen møte i et nytt rettsmøte, men heller ikke her dukket han opp, skriver kanalen.

Mannens forsvarer, Sulman Hussain opplyser til Romerikes Blad at hans klient erkjenner deler av de faktiske forholdene.

– Han erkjenner derimot ikke straffskyld da han har handlet i nødverge for ikke å bli drept.

Det thailandske politiet har i ettertid bedt Interpol om å sette nordmannen på en såkalt «red notice», noe som betyr at han nå er ettersøkt i 188 land.

Etter det Romerikes Blad erfarer skal mannen tidligere ha bodd på Romerike.

Fryktet for sitt liv

Ifølge forsvarer Hussain skal mannen også ha blitt knivstukket, før han tok halsgrep på briten.

– Han har ikke møtt i retten fordi han har blitt utsatt for trusler, både fra briter og thailandske personer. Han frykter for sin egen sikkerhet og har derfor ikke valgt å møte i retten.

Hussain forteller at mannen ser fram til å fortelle sin versjon av saken, såframt thailandske myndigheter kan garantere for hans sikkerhet.

Brite døde

Det var 21. august at en 34 år gammel britisk statsborger på ferie med sin kone og barn ble funnet død på sitt hotellrom i Phuket. Han skal ha blitt kvalt til døde.

Nordmannen i 50-årene ble pågrepet og siktet for vold med døden til følge, men som hans advokat hevder; skal han ha handlet i nødverge.

Mannen selv fortalte til en thailandsk nettavis at krangelen mellom han og briten skal ha startet med at han sang opera på balkongen på hotellet. Han skal ha fått to advarsler fra hotellets sikkerhetsvakter, men ga seg likevel ikke med å bråke.

Til slutt skal briten som bodde på naborommet selv ha tatt kontakt med nordmannen.

Thailandsk politi mener at mannen da skal ha klatret over til naborommet. Der skal partene ha begynt å slåss før briten skal ha blitt kvalt.

Da sikkerhetsvaktene ankom rommet ble mannen erklært død.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags