Feiring-drapet: – Har fortsatt ikke tatt stilling til siktelsen

FEIRING: Politiet jobber på stedet der en kvinne ble funnet død 8. august. Arkivbilde/Scanpix Foto: Braastad, Audun

FEIRING: Politiet jobber på stedet der en kvinne ble funnet død 8. august. Arkivbilde/Scanpix Foto: Braastad, Audun

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tiltalen mot mannen som er siktet for å ha tatt livet av kjæresten sin i en bil på Feiring kan være klar før nyttår.

DEL

(OPPLAND ARBEIDERBLAD): Det sier politiadvokat Viola Bjelland i Øst politidistrikt til Oppland Arbeiderblad.

Den 38-årige mannen som er siktet er opprinnelig fra Irak og skal ha hatt et kjæresteforhold med avdøde Roya Hashemi (24). Hun var asylsøker fra Iran og bosatt på mottak på Lena i Østre Toten.

Avhør gjenstår

Drapet skjedde i en bil ved Feiring på fylkesgrensen mellom Oppland og Akershus natt til 8. august. Drapsvåpenet var en kniv.

Siktede har erkjent i avhør at han forvoldte hennes død, men nektet i en tidlig fase imidlertid straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap. Han sier det var en krangel som utviklet seg til et basketak, og at knivstikkingen var et uhell.

– Det gjenstår fortsatt avhør av siktede og hvordan han stiller seg til siktelsen i dag er ennå ikke avklart, sier Bjelland.

Politiadvokaten opplyser at saken fortsatt er under etterforskning, men at den nå går inn i sluttfasen.

– Vi håper å få den påtalemessig avgjort før året er omme, sier Bjelland.

OA fikk onsdag ikke tak i den siktedes forsvarer, Per Olav Marthinsen.

Politisk aktiv

Begge var kurdere, noe siktedes forsvarer har påpekt for OA tidligere som et argument mot at drapshandlingen hadde et politisk motiv.

Det er det likevel blitt spekulert i offentlig i blant annet sosiale medier siden dagen etter drapet.

Avdødes bakgrunn som peshmerga-soldat i Irak og politisk aktiv i hjemlandet Iran trekkes fram av kurdere i innlegg der hun er blitt identifisert med navn og bilde.

En hendelsesrapport fra Innlandet politidistrikt til Politidirektoratet (POD) viser at siktede gjorde flere forsøk på å kjøre vekk fra åstedet etter drapet.

Truet med skytevåpen

«Mannskapene fra Innlandet tok seg helt fram til ulykkesstedet, og ankom som første enhet på stedet. De måtte umiddelbart engasjere seg i den uavklarte situasjonen, da en person satte seg inn i den involverte bilen da han så at politiet kom», skriver Morten Bjerkestrand, leder for operasjonssentralen i distriktet.

«Ifølge vitner på stedet hadde han forsøkt å kjøre fra stedet tidligere, uten hell. Han gjorde samme forsøk da patruljen ankom stedet», fortsetter han.

Polititjenestemennene trakk våpen da de stanset sin egen bil. De anropte føreren og tok seg helt fram til bilen han satt i.

«I denne situasjonen truet mannskapene med skytevåpen», opplyser Bjerkestrand.

Føreren etterkom imidlertid pålegg han fikk, slik at pågripelsen foregikk uten ytterligere dramatikk. Det skjedde cirka klokka 06.15.

Artikkeltags