Roya (23) ble drept i Feiring

DREPT: 23 år gamle Roya Hashemi ble drept ved Feiring 8. august. Bildene er publisert i samsvar med avdødes familie.

DREPT: 23 år gamle Roya Hashemi ble drept ved Feiring 8. august. Bildene er publisert i samsvar med avdødes familie. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

23 år gamle Roya Hashemi er kvinnen som ble funnet knivstukket og drept i Feiring 8. august.

DEL

23-åringen hadde akkurat fått oppholdstillatelse da hun ble drept, opplyser familiens bistandsadvokat Seiran Ahmadi til VG som først offentliggjorde navnet til den drepte kvinnen.

– Familien er svært opprørte og ønsker nå å få levningene hjem til Iran. Vi jobber opp mot både den iranske og den irakiske ambassaden for å sende henne til et av landene. Det er bare noen praktiske ting som gjenstår, sier Ahmadi.

Knivdrept

Det var 8. august at politiet rykket ut til fylkesvei 33 i Feiring etter å ha fått melding om en utforkjøring.

Da politiet kom fram til stedet forsøkte kvinnen kjæreste (38) – som nå er siktet for drapet – å kjøre vekk fra stedet. Vitner har forklart til politiet at han også skal ha forsøkt å dra fra stedet før politiet ankom.

– Etterforskningen viser at Hashemi ble drept i bilen. Politiet bekrefter samtidig at den siktede prøvde å kjøre videre fra stedet, skriver politiadvokat Andreas Christiansen i en pressemelding fredag.

– Når det gjelder motiv og detaljer i hendelsesforløpet, gjenstår det fortsatt en del i etterforskningen før vi kan å gå ut med informasjon. Vi fortsetter å avhøre vitner, gjør tekniske undersøkelser og gjennomgår beslag, avslutter Christiansen.

DREPT: 23 år gamle Roya Hashemi ble drept ved Feiring 8. august. Bildene er publisert i samsvar med avdødes familie.

DREPT: 23 år gamle Roya Hashemi ble drept ved Feiring 8. august. Bildene er publisert i samsvar med avdødes familie. Foto:

Erkjenner faktiske forhold

Den drapssiktede 38-åringen fra Oslo er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Til VG forklarer hans forsvarer, Per Ove Marthinsen at han erkjenner de faktiske forholdene, men at han ikke har tatt stilling til straffskyld.

Avdøde var soldat

24-åringen som ble drept, kjempet som peshmerga-soldat i Irak før hun kom til Norge. Hun var også politisk aktiv i hjemlandet Iran.

Det sier folk som kjente kvinnen til Oppland Arbeiderblad. Det framgår også av innlegg som er delt fra flere land i sosiale medier, og hvor avdøde identifiseres med navn og bilde.

Slik så det ut under minnestunden for Roya på Lena tidligere i august.

Slik så det ut under minnestunden for Roya på Lena tidligere i august. Foto:

Beboere og ansatte ved Toten statlige mottak var samlet til minnestund for drapsofferet 11. august.

– Det er forferdelig det som skjedde. Helt uvirkelig egentlig, og vanskelig å ta inn for alle, sa mottaksleder Britt Scharffenberg til OA.

Scharffenberg holdt en tale om avdøde. I den beskrev hun henne som blid og sprudlende, ressurssterk, pliktoppfyllende, vakker.

– Slik kommer vi på mottaket til å huske henne, sa hun.

Artikkeltags