Flere nordmenn dør i utlandet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Minst 1.351 nordmenn døde i utlandet i fjor. Det har vært en markant økning i antall dødsfall utenlands de siste årene.

DEL

I 2011 var antallet 981 dødsfall i utlandet, viser tall Nettavisen har fått fra Utenriksdepartementet.

Tallene omfatter dødsfall som blir registrert ved norske utenriksstasjoner, men det er ikke alltid de involveres ved dødsfall, så tallene kan være høyere.

Utenriksdepartementet fører ikke statistikk over dødsårsak, men flere av dødsfallene er omtalt i mediene, som trafikkulykker i Thailand og Sverige, en fallskjermulykke i Sveits, en drukningsulykke i Thailand, en paragliderulykke i Mexico. En nordmann døde i fjor av skadene etter å ha blitt angrepet av en elefant i Malawi.

Assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring opplyser at det ser ut til at det er flest dødsfall blant nordmenn som er fastboende i utlandet, men selskapet ser en markant økning av sykdomstilfeller blant nordmenn på ferie.

– Eldre og syke reiser også hyppigere enn tidligere. Flere reiser til destinasjoner hvor sjansen for å bli syk er større, som for eksempel Øst-Europa, Thailand, Brasil, Vietnam og Kambodsja. Det har også vært mer enn en fordobling de siste årene når det gjelder bruk av ambulansefly ved transporter fra utlandet til Norge, sier hun til Nettavisen.

Artikkeltags