Gå til sidens hovedinnhold

Marthe Sundby er død

Artikkelen er over 4 år gammel

Marthe Sundby (42) døde tirsdag med familien rundt seg.

– Marthe har vært ved godt mot hele veien. Hun har taklet dette på strak arm. Hun klarte å være positiv til siste dag, sier Marthe Sundbys søster, Cecilie Sundby, til Romerikes Blad.

Søsteren forteller at Marthe døde tirsdag morgen, klokka 08.05. Den siste tiden har hun brukt med familien.

– Hun var sliten og ville bruke resten av tiden sammen med oss. Dette har vært en viktig og fin tid sammen med familien, sier Cecilie Sundby.

Delte på Facebook

– Marthe hadde et ønske om at jeg skulle gi alle beskjed den dagen hun trakk sitt siste åndedrag. Det var i dag. Endelig har hun fått hvile, skriver Marthe Sundbys søster på Facebook tirsdag.

Hun skriver videre at Marthe Sundby var svært takknemlig for støtte og hjelp fra venner, familie og helsepersonell som har fulgt henne den siste tiden.

Alvorlig syk

Sundby fikk den alvorlige leverkreftdiagnosen høsten 2016.

Rett før jul i fjor startet hun med immunterapi. Behandlingen var en del av et verdensomspennende forskningsprosjekt hvor man skulle kombinere to typer immunterapi.

I sommer fikk hun imidlertid beskjed om at immunterapien ikke lenger virket, og at hun ikke hadde lenge igjen å leve.

Les også

Marthe fikk beskjed om at hun bare hadde ni måneder igjen å leve:–Verden stoppet opp

 

Åpen om diagnosen

Sundby har hele tiden vært svært åpen om den dødelige diagnosen. Den tidligere kroppsbyggeren har ved flere anledninger latt seg intervjue om kreftsykdommen og holdt nære og fjerne oppdatert på helsesituasjonen sin via sosiale medier.

Blant annet uttalte hun til Romerikes Blad i april 2017 at hun hadde fått et nytt syn på livet.

– Jeg er mer lykkelig enn jeg noen gang har vært. Jeg gleder meg over mye mer i livet, fordi framtida ikke er en selvfølge lenger, fortalte Sundby.

Kommentarer til denne saken