Brukte stjålet bil under sjokkbrekk – ukjent antall våpen stjålet

STJÅLET BIL: Bilen som er brukt i forbindelse med innbruddet er, ifølge politiet, stjålet.

STJÅLET BIL: Bilen som er brukt i forbindelse med innbruddet er, ifølge politiet, stjålet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet bekrefter at innbruddstyvene har fått med seg skytevåpen, men vet ikke hvor mange eller hvilke type som skal være stjålet.

DEL

– Vår første prioritet er å få en oversikt over våpnene som er stjålet, sier politioverbetjent og fungerende lensmann ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor, Espen Sandvold, til rb.no.

Det var like før klokka 06.00 mandag morgen at politiet fikk melding om innbruddet i våpenforretningen Børselars. Butikken ligger i Ørn industrifelt på Dal i Eidsvoll.

Politiet tok ingen sjanser da innbruddsalarmen gikk og besluttet bevæpning.

– Det gjorde vi fordi det er snakk om innbrudd og mulig tyveri av våpen. Det betyr at gjerningsmennene kan ha våpen på eller med seg, sier Sandvold.

Ukjent antall våpen

Noen timer etter at innbruddsmeldingen bekrefter politiet at der er blitt stjålet våpen fra butikken, men de har foreløpig ikke oversikt over hva slags, og hvor mange, våpen som er bortatt.

– Ukjent antall og type våpen er stjålet, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Bjørn Christian Willersrud, på Twitter.

For å ta seg inn i våpenforretningen, har tyvene benyttet en stjålet bil. Det er snakk om en mørkeblå Audi med kjennemerkene BE 11954.

Romerikes Blad får opplyst at bilen ble stjålet fra en adresse i Drøbak den 18. juli i år.

– Vi er svært interessert i tips om denne bilen, sier politioverbetjent Sandvold.

Har sikret spor

Gjennom morgenen og formiddagen har politiet søkt gjennom forretningen, men ingen personer er foreløpig pågrepet.

– Politiet jobber bredt med denne saken, og alle tilgjengelige ressurser er satt inn i etterforskningen. Vi har noen spor å gå etter, uten at jeg ønsker å gå inn på hva det er på nåværende tidspunkt, sier Sandvold som bekrefter at politiet jobber med å få tilgang på overvåkningsvideoer.

– Hva kan motivet for et slikt innbrudd være?

– Det er vanskelig å svare på, men det kan være alt fra videresalg av våpnene, eget bruk, eller et bestillingstyveri. Vi holder alle muligheter åpne, sier politioverbetjenten.

I avhør

Romerikes Blad har mandag forsøkt å komme i kontakt med våpenforretningens innehaver, Petter Bratli, uten å lykkes. Han beffinner seg for tiden i Baku i Asarbadjan i forbindelse med EM i skyting, melder NRK.

Politiet opplyser at de mandag ettermiddag er i gang med avhør av vedkommende som har ansvaret for butikken mens Bratli er bortreist.

– Vi håper å få en oversikt over hvilke våpen som er stjålet etter avhøret er gjennomført, sier Sandvoll.

Politiet presiserer at personer som kan ha eventuelle tips i saken, kan ringe Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor på 63 96 92 68.

RB kommer tilbake med mer!

Artikkeltags