Coop og Norgesgruppen tilbakekaller varer etter bakteriefunn

FJERNET: Coop smårettbacon er fjernet fra hyllene. Kjeden tilbakekaller blant annet dette produktet etter funn av listeriabakterier hos en underleverandør.

FJERNET: Coop smårettbacon er fjernet fra hyllene. Kjeden tilbakekaller blant annet dette produktet etter funn av listeriabakterier hos en underleverandør. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Coop og Norgesgruppen trekker tilbake flere bacon- og skinkeprodukter fra sine butikker etter at det er påvist listeria i produksjonslokalene.

DEL

Coop tilbakekaller Coop smårettskinke strimlet 2x90 gram og Coop smårettbacon 2x90 gram fra sine butikker etter at det er påvist listeria i produksjonslokalene.

Norgesgruppen trekker tilbake Folkets Smårett og Topping med baconsmak, Folkets Smårett og Topping av kokt skinke, samt First Price Smårettskinke.

Verken hos Coop eller Norgesgruppens produkter er det funnet listeria i selve produktene.

– Det er funnet listeria hos vår underleverandør Fatland på en produksjonslinje. Produktet er trukket fra butikk og vil ikke tas inn igjen før mistanken er borte, opplyser Unil, et underselskap i Norgesgruppen.

– Kundene skal stole på at den maten de handler hos Coop er trygg, og for å være helt sikker har vi derfor besluttet å trekke partiet fra våre butikker. Vi oppfordrer alle kunder som har kjøpt produktet om å levere det tilbake, slik at de kan få refundert pengene, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen.

De fleste som får en dose av listeriabakterier i seg, blir ikke syke. Men for personer som har en tilstand hvor immunsystemet er svekket, er det økt risiko for å bli syk ved smitte.

Følgende butikkonsepter er tilknyttet Norgesgruppen*:

  • KIWI – lavprissegmentet.
  • Bunnpris – supermarked (Innkjøps- og logistikksamarbeid)
  • Jacob's – supermarked.
  • Meny – supermarked.
  • Spar/Eurospar – supermarked.
  • Joker – nærbutikksegmentet.
  • Nærbutikken – nærbutikksegmentet.
  • Deli de Luca – kiosk.

* Oversikt fra Wikipedia

Artikkeltags