Aina fra Skedsmo var nattevakt – ble stortalent

FRA NATTEVAKT TIL LEDER. Aina Akhtar (28) har en lysende fremtid i Circle K etter å ha bestått selskapets krevende talentutdanning med A i alle fag.

FRA NATTEVAKT TIL LEDER. Aina Akhtar (28) har en lysende fremtid i Circle K etter å ha bestått selskapets krevende talentutdanning med A i alle fag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aina Akhtar (28) gjespet seg igjennom fire måneder med nattjobbing mens hun ventet på fast stilling i Circle K. Nå har hun nettopp fullført selskapets krevende talentprogram med A i alle fag.

DEL

Skedsmo-kvinnen kan se fram til en lysende karriere i Circle K, skriver selskapet i en pressemelding.

– Jeg har lært veldig mye om stasjonsdrift. Samtidig har jeg blitt kjent med mange flinke folk fra hele landet og fått et verdifullt nettverk innad i Circle K, sier Akhtar, som i dag er assisterende leder på Circle K Dal sør i Eidsvoll.

Kjedet seg på kontor

28-åringen er oppvokst på Kongsberg, men bor i dag i Skedsmo. Her startet også stasjonskarrieren hennes, på daværende Statoil Skedsmokorset.

– Før dette jobbet jeg på kontor, men det var ikke noe for meg. Jeg synes det er kjedelig å sitte i ro hele dagen. Derfor hoppet jeg på tilbudet om å jobbe annenhver søndag på Skedsmokorset. Den første måneden jobbet jeg vel rundt 190 timer, og jeg digget det, forteller hun.

I 2015 sa Akhtar, som absolutt ikke er et nattemenneske, ja til å være nattevakt på Circle K Dal. Det ble fire tøffe måneder på stasjon før hun i januar 2016 endelig fikk fast stilling på Dal. Samtidig ble hun håndplukket til Circle K Norges talentprogram.

Sju av ti talenter blir værende

Daværende Statoil Norge startet opp talentprogrammet i 2004, og siden den gang har det toårige programmet gradvis vokst til å bli en essensiell del av Circle Ks arbeid med medarbeiderutvikling. Nesten 7 av 10 medarbeidere som har vært igjennom programmet jobber fremdeles i selskapet i dag.

– Over to år har Aina Akhtar og de andre talentene lært alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner, sier Lene Foldvik, ansvarlig for opplæring i Circle K Norge.

Hun forteller at stasjoner som drives av tidligere deltakere på talentprogrammet jevnt over gjør det bedre enn andre stasjoner i Circle K.

– Vi ser at dette har en positiv smitteeffekt, der de ansatte på «talentstasjonene» scorer høyt på trivsel og engasjement. Disse stasjonene ligger som regel også blant de beste når det kommer til mersalg og ulike salgskampanjer, sier Foldvik.

(Pressenytt)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken